150 de ani ai revistei Dreptul. 100 de ani ai revistei Pandectele Române / 24 noiembrie 2021, Online

Wolters Kluwer România organizează

Conferința

150 de ani ai revistei Dreptul. 100 de ani ai revistei Pandectele Române

24 noiembrie 2021

Online în platforma Sintact.ro

Conferințele Wolters Kluwer România dezbat interactiv temele momentului și controversele apărute în domeniile de drept abordate, asigurând un spațiu de dialog între profesiile juridice, precum avocații, magistrații, notarii, executorii judecătorești, consilierii juridici, și alte profesii.

Lectorii și moderatorii sunt printre cei mai buni specialiști, reputați profesioniști și lideri de opinie în industrie și oferă auditoriului informații exclusive, în acord cu cele mai recente preocupări din sfera afacerilor, fiscalității și achizițiilor publice.

În luna noiembrie, Wolters Kluwer România propune o nouă conferință importantă, cu tematică de interes deosebit pentru participanții care urmăresc perfecționarea cunoștințelor teoretice și practice de specialitate.

Conferința se va desfășura online în data de 24 noiembrie a.c. și va fi găzduită de portalul legislativ Sintact.ro, fiind structurată pe trei paneluri de discuție. Intervențiile vor fi moderate de către Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România și director fondator al publicațiilor „Dreptul”, alături de Prof. univ. dr.  Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și de Av. conf. univ. dr. Mircea Ursuța, Arbitru Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor.


AGENDA
Deschidere conferință: 13:00 – 13:30
PANEL 1: 13:30 – 15:00: Presa juridică – încotro? (presa juridică științifică)
Moderatori: dl. Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, dl. Prof. univ. dr. Mircea Duțu
Speakeri:

– dl. Prof. univ. dr. Valeriu Stoica, Revista Română de Drept Privat
– dl. Prof. univ. dr.  Ovidiu Predescu, Revista Dreptul
– dl. Prof. univ. dr.  Mircea Duțu, Pandectele Române
– dna. Jud. dr. Evelina Oprina, Revista Română de Jurisprudență

– dl. Prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, Director Revista Română de Dreptul Muncii

Pauză: 15:00 – 15:15

PANEL 2: 15:15 – 16:45: Digitalizarea Sistemului Judiciar
Moderator: dl. Av. conf. univ. dr.  Mircea Ursuța
Speakeri:
– dl. Jud. Flavius Bradin, Tribunalul Arad
– dl. Jud. Claudiu Drăgușin, Președintele Secției civile a Judecătoriei Sectorului 4
– dna. Conf. univ. dr. Ioana Maria Costea, Decan al Facultății de Drept al Univ. „Al. I. Cuza” din Iași

Pauză: 16:45 – 17:00

PANEL 3: 17:00 – 18:30: Criza sanitară și impactul asupra exercitării profesiilor judiciare (Dreptul la proba crizei sanitare COVID 19)
Moderator: dl. Prof. univ. dr. Mircea Duțu
Speakeri:
– dna. Laura Badiu, Președintele Camerei Notarilor din București
– dna. Jud. Luminița Criștiu-Ninu, Preşedinte, Curtea de Apel Bucureşti
– dl. Av. dr. Sergiu Stănilă, Decanul Baroului Timiș

Închidere și concluzii: 18:30 – 19:00


Conferința 150 de ani ai revistei Dreptul. 100 de ani ai revistei Pandectele Române urmărește identificarea în cadrul discuțiilor a principalilor factori care pot genera efecte probabile, cât și cele mai potrivite măsuri pe care le pot pune în practică profesioniștii dreptului pentru a fi deplin adaptați provocărilor viitoare. Dintre principalele subiectele amintim: „Presa juridică – încotro?”, „Digitalizarea Sistemului Judiciar” și „Criza sanitară și impactul asupra exercitării profesiilor judiciare”.

Evenimentele Wolters Kluwer România oferă soluții concrete pentru problemele specifice pe care profesioniștii le întâlnesc în practică: informații relevante și opinii avizate de la lectori atent selectați, recunoscuți pentru specializarea în materiile de drept vizate, constituie un punct de plecare valoros în clarificarea a noi apariții legislative și controverse în domeniu.

Pentru mai multe detalii și înscriere, click aici.


Vă rugăm să ne scrieți doar după ce consultați politica de confidențialitate. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru a menține contactul cu dumneavoastră, nu în scop de marketing. Pentru a fi informați cu privire la evenimente pe care le considerăm interesante pentru juriști, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru special dedicat evenimentelor.

For General Inquiries
evenimente@juridice.ro

For Sponsorship
corporate@juridice.ro


Evenimente conexe

Leave a Reply