Tax+Legal „Cu vânt înainte, prin noua normalitate” / 18 noiembrie 2020, Online

Societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și divizia de fiscalitate – Țuca Zbârcea & Asociații Tax organizează

 Tax+Legal „Cu vânt înainte, prin noua normalitate”

videoconferință

18 noiembrie 2020

Interval orar: 09:30-13:00

Online

În această perioadă, mediul de afaceri este în căutare de oportunități, dar mai ales de soluții de menținere a activității în parametri normali sau chiar de supraviețuire. Este clar că 2021 va fi un an complex, un adevărat punct de cotitură pentru multe sectoare de activitate sau companii. Pe de o parte, având în vedere presiunea enormă cauzată de deficitul bugetar excesiv, ne putem aştepta la o reașezare a politicilor publice şi fiscale, precum şi la o
abordare agresivă a autorităţilor, indiferent că vorbim de autoritățile din domeniul fiscal, concurență sau al relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă.

Pe de altă parte, mediul de afaceri autohton va fi supus unor presiuni interne sporite, determinate în multe situații de incertitudinea actuală cu privire la consum şi investiţii, precum şi la potenţiale acumulări de costuri pe fondul facilităților accesate în 2020 (precum amânarea la plată a obligațiilor bugetare, amânarea la plată a ratelor bancare, chiriilor și utilităților ș.a.m.d.).

Evenimentul are loc online și va fi transmis prin intermediul platformei Wolters Kluwer – Sintact.ro, în data de 18 noiembrie, între orele 09:30-13:00 (EET).
Detalii aici: https://info.wolterskluwer.ro/tza-tax-legal-ed-2/
Evenimentul are loc în limbile română și engleză.

La momentul actual, opinia unanimă este că încă sunt bani în piață, sistemul bancar este stabil (rata medie a creditelor neperformante se situa, în primăvara lui 2020, la cel mai scăzut nivel după 2009), bursa funcționează și oferă o serie de oportunități, există posibilitatea de a accesa granturi acordate de Guvernul României, precum și importante fonduri UE.

Cu o nevoie de capitalizare tot mai accentuată pentru a deveni bancabile și presiune în creștere pe bugete, inclusiv cele de investiții, antreprenorii locali trebuie să identifice soluții urgente pentru a-și asigura continuitatea planului de afaceri și în anii următori.

În general, mediul de afaceri va trebui să adopte decizii rapide care să privească finanțarea și cashflow-ul, controlul costurilor și eficientizarea modelului de business. În acest context, identificarea și aprecierea corectă a zonelor de expunere juridică sau fiscală, precum și
stabilirea oportunităților financiare sau fiscale devin o necesitate.

Temele conferinței vor fi abordate de lectori cu vastă experiență în ariile lor de practică, atât din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, precum și Țuca Zbârcea & Asociații Tax, cărora li se adaugă invitați marcanți din mediul de afaceri român și internațional, printre care reprezentanți ai Andersen. Începând din martie 2019, Țuca Zbârcea & Asociații și Țuca Zbârcea & Asociații Tax colaborează cu Andersen în România.

Moderator:
Dan Cristea, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații

Speakerii evenimentului:
Gabriel Zbârcea, Managing Partner, Țuca Zbârcea & Asociații
Violeta Luca, CEO, Microsoft
Iulian Stanciu, CEO, eMAG
Maricla Pennesi, European Tax Coordinator, Andersen
Karoly Radnai, Managing Partner, Andersen Ungaria
Alexandru Cristea, Partner, Țuca Zbârcea & Asociații Tax
Șerban Pâslaru, Partner, Țuca Zbârcea & Asociații
Ciprian Timofte, Partner, Țuca Zbârcea & Asociații
Cristian Velcu, Director, Țuca Zbârcea & Asociații Tax

Agenda