1,664 citiri

Săptămâna Juridică / 7-9 mai 2014, Cluj-Napoca

Departamentul de Seminare și Conferințe al ELSA Cluj-Napoca
organizează

Săptămâna Juridică

Cluj-Napoca
7-9 mai 2014

Săptămâna Juridică este formată din două evenimente:
1. Seminarul Perspective Juridice care va avea lor în data de 7 Mai 2014 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, sala Europa.

Acest eveniment își propune să ofere studenților de la drept detalii despre carierele juridice pe care le pot avea după terminarea facultății venind astfel în ajutorul lor prin formarea unei idei de ansamblu despre oportunitățile care îi așteaptă după terminarea facultății.

În prima parte a evenimentului veţi avea ocazia să cunoaşteţi societăţi de avocatură, domeniilelor de activitate, precum şi ceea ce se caută la studenţii interesaţi de cariera de avocat. În a doua parte a seminarului vă vor fi prezentate numeroase alte profesii juridice precum cea de procuror, judecător, notar sau executor.

În cadrul evenimentului veţi avea ocazia nu doar să ascultaţi oameni din domeniu prezentând diferite cariere juridice, ci şi să interacţionaţi direct cu aceştia pentru a vă satisfice curiozităţile.

2. Conferința Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală se va desfășura în data de 8 și 9 Mai 2014 în cadrul Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, sala Traian Pop, respectiv Eugeniu Speranția.

Prin intermediul acestei conferinţe ne propunem să aducem în atenţia publicului principalele modificări aduse de cele două coduri şi importanţa lor în practică, fiind un suport pentru tinerii studenţi, dar şi pentru practicieni.

În cadrul evenimentului îşi vor exprima opinia persoane avizate care vă vor sta la dispoziţie cu informaţii reale şi concrete.
Principalele idei abordate pe marginea acestei teme ar fi: aplicarea în timp a legii penale mai favorabile, pedepsele şi recidiva pe NCP, graţierea şi reabilitarea, noi infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului.

Programul Conferinței este următorul:
8 Mai – Noul Cod Penal, Amfiteatrul Traian Pop, Facultatea de Drept – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Speakeri: prof. univ. dr. Florin Streteanu
lect. univ. dr. Daniel Nițu
conf. univ. dr. Sergiu Bogdan
asist. univ. Doris Alina Șerban

9 Mai – Noul Cod de Procedură Penală, Amfiteatrul Eugeniu Speranţia- P6, Facultatea de Drept – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Speakeri: prof. univ. dr. Gheorghiţă Mateuţ
asist. Dr. Lucian Criste
judecător Marian Mihăiţă Lucian
procuror Laura Crişan

Pentru mai multe detalii și modul de achiziționare a biletelor accesați pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimente conexe

Leave a Reply