Curs antifraudă. Preocupare majoră pentru fondurile europene / 9-13 iunie 2014, Constanța

Euro Best Team, in parteneriat cu ANFP, organizeaza

Curs antifrauda
Preocupare majora pentru fondurile europene

Hotel Capri, Constanta
9-13 iunie 2014

Cursul se adreseaza personalului din administratia publica si vizeaza probleme legate de prevenirea si combaterea neregulilor, fraudelor, conflictelor de interese si a incompatibilitatilor in gestionarea fondurilor europene. Prezentul curs trateaza la modul general problematica spinoasa a fenomenului coruptiei, indiferent ca este vorba despre coruptia mare sau mica, flagel care afecteaza viata fiecrui cetatean, prezentand si modalitatile de prevenire si combatere a acesteia.

In considerarea importantei fondurilor europene pentru dezvoltarea Romaniei si a necesitatii accesarii si, mai ales, a absorbtiei acestora, un accent special este pus pe partea de nerguli, fraude, conflict de interese si incompatibilitati in contextul proiectelor respective, prezentand interes atat pentru autoritatile publice centrale si locale beneficiare de fonduri europene, cat si pentru organele de control, autoritatile ce au competente in gestionarea acestor fonduri.

Bineinteles, nu puteau fi ocolite achizitiile publice, un vesnic punct nevralgic, atat prin importanta lor deosebita, cat si ca urmare a numeroaselor modificari legislative din domeniu. Mai mult, un alt beneficiu notabil este acela ca o cunoastere si aplicare optima a normelor legale in domeniu poate contribui major la evitarea corectiilor financiare aplicate in cadrul proiectelor europene din cauza achizitiilor publice realizate eronat.

Intr-o mainera interactiva, cu ajutorul exercitiilor, a studiilor de caz, a exemplelor practice prezentate, precum si a analizei si interpretarii normelor legale, participantii la acest curs vor dobandi mijloacele necesare pentru buna cunoastere a situatiilor ce intra sub incidenta acestui fenomen, precum si pentru prevenirea si combaterea lor.

Intr-o maniera interactiva, cu ajutorul exercitiilor, a studiilor de caz, a exemplelor practice prezentate, precum si a analizei si interpretarii normelor legale, participantii la acest curs vor dobandi mijloacele necesare pentru buna cunoastere a situatiilor ce intra sub incidenta acestui fenomen, precum si pentru prevenirea si combaterea lor.

Tematica abordata
1. Definitii, delimitari conceptuale: neregula, frauda, conflict de interese, incompatibilitate
2. Cadrul legislativ european si national.
3. Corectiile financiare. Prevenire
4. Sisteme si indicatori de fraudare
5. Evaziunea fiscala. TVA returnare/rambursare
6. Institutii cu competente in domeniu. AM, DNA, DLAF, ANI, instantele de judecata.

Lector: Violeta Stefanescu
Violeta Stefanescu este consultant in domeniul achizitiilor publice si al accesarii si implementarii fondurilor europene si trainer autorizat cu vasta experienta, formand peste 1.500 de cursanti, atat din sectorul public – administratie publica centrala si locala, cat si din sectorul privat, in domenii precum: achizitii publice, accesarea si implementarea fondurilor europene, inclusiv evitarea corectiilor financiare in cadrul proiectelor cofinantate din fonduri europene, prevenirea si combaterea coruptiei, manager proiect, traduceri juridice.

Pentru detalii si inscriere accesati site-ul oficial.

Persoana de contact:
Neagu Andreea – telefon 0722.401.346, e-mail: andreea.neagu@eurobestteam.ro.