Curs Expert Achiziții Publice – noutăți legislative / iunie 2014, București

Euro Best Team organizeaza
Cursul de specializare

Expert Achizitii Publice – noutati legislative

Bucuresti
iunie 2014

Euro Best Team va invita sa participati la Cursul Expert Achizitii Publice, cod COR 214946, organizat in luna iunie 2014, la sediul EBT din Bucuresti. Cursul de achizitii publice se adreseaza persoanelor care doresc sa se perfectioneze in domeniu, celor implicati in procesele de elaborare a documentatiei de atribuire, precum si persoanelor implicate in ofertare din cadrul companiilor si structurilor care participa la licitatii.

Sistemul de achizitii publice din Romania nu este transparent si nu se asigura o piata concurentiala. Realitarea arata ca sunt probleme atat in implementarea proiectelor din fonduri europene cat si in institutiile de stat. La aceasta situatie se adauga si lipsa expertilor in domeniu.

Pentru imbunatatirea sectorului de achizitii publice si eliminarea conflictelor de interese, se discuta despre transformarea si dezvoltarea sistemului electronic de achizitii publice (SEAP) ca un mecanism preventiv de antifrauda. Va exista un formular de integritate, adresat persoanelor cu functii de decizie si care va fi procesat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). In momentul procesarii informatiilor, daca sistemul va identifica un conflict de interese pana la momentul semnarii contractului, va fi emis un avertisment de integritate catre conducatorul institutiei aplicante. Fara completarea acestui formular nu se poate merge mai departe cu procedura de publicare in SEAP.

Din 15 ianuarie 2014, Parlamentul European a comunicat principalele modificari si beneficii din pachetul legislativ ce reglementeaza achizitiile publice. Reprezentantii UE au propus sa se faca o baza de date cu preturi estimative, care sa stabileasca limite de prêt si sa nu se depaseasca acest buget. Se incearca astfel o simplificare a procedurii de achizitie si eliminarea valorilor peste pretul pietei.

Despre alte provocari, solutii si noutati legislative veti afla participand la cursul Expert Achizitii Publice, organizat de Euro Best Team. Cursul este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si ofera toate competentele necesare derularii activitatii de achizitii publice in cadrul departamentelor de licitatii publice.

Lectorul EBT va va ajuta sa intelegeti conceptul de oferte si criteriile de atribuire, sa interpretati cerintele contractuale in conformitate cu jurisprudenta si directivele mentionate, sa intelegeti care sunt disfunctiunile la procedurile de achizitii, care sunt vulnerabilitatile sectorului, cum se face o analiza a riscurilor, cum se intocmesc caietele de sarcini si care sunt instrumentele pentru adaptarea noilor metodologii aplicate in domeniu.

Lectorul cursului este Bogdan Puscas. Trainer si consultant in domeniul achizitiilor publice, Bogdan detine o bogata experienta in elaborarea, evaluarea si incheierea contractelor de achizitii publice, atat pentru autoritatile publice cat si pentru mediul privat. A oferit consultanta si expertiza companiilor din mediul privat din Romania, atat din perspectiva ofertantilor economici, cat si din cea a autoritatilor contractante. In cadrul Euro Best Team, Bogdan sustine cursul de Expert Achizitii Publice, precum si cursurile de utilizare SEAP.

Cursurile se desfasoara la sediul Euro Best Team din str. Lt. Stefan Marinescu nr.9, sect. 6, Bucuresti.

Pentru detalii privind inscrierea va asteptam pe siteul nostru www.eurobestteam.ro.

Persoana de contact: Marinela Stir – tel.0722.173.590 / marinela.stir@eurobestteam.ro

Evenimente conexe

Leave a Reply