Școala de vară – Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare / 13-18 iunie 2014, Constanța

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS) si Asociatia Carusel, organizeaza

Scoala de vara
Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare

Constanta
13-18 iunie 2014

Acest eveniment este realizat in parteneriat cu programul de master Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport, Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania si RHRN – Romanian Harm Reduction Network.

Scoala de Vara este deschisa studentilor si masteranzilor din universitatile de stat si private din intreaga tara, cu exceptia celor care au participat la celelalte editii. Sunt asteptati sa ia parte la acest eveniment studenti si masteranzi din urmatoarele domenii: sociologie, asistenta sociala, psihologie, psihopedagogie, pedagogie si medicina, dar si din alte domenii precum: stiinte politice, jurnalism, comunicare, administratie publica, drept, biologie, chimie, teologie, limbi straine etc. Sunt incurajati sa participe la acest eveniment si studenti/masteranzi care traiesc cu HIV/SIDA, cei de etnie Roma, precum si cei care au experienta in problematica discriminarii, a consumului de droguri si practicarii sexului comercial.

Pe durata scolii de vara, studentii/masteranzii vor avea ocazia sa participe la ateliere informative cu privire la:
– drepturilor omului;
– consumul de droguri;
– sexul comercial (prostitutie);
– consilierea pre si post test HIV si testarea HIV;
– furnizarea de servicii sociale de suport adresate grupurilor de risc;
– cadrul legislativ si politicile din domeniul prevenirii si combaterii consumului si traficului de droguri;
– feminism si LGBTQ;
– procesul legiferarii;
– discriminare si politicile anti-discriminare in Romania.

Organizatorii acopera toate cheltuielile legate de cazare si masa. Transportul pe ruta Bucuresti – Litoral – Bucuresti se realizeaza cu autocarul, acestea fiind singurele costuri de transport acoperite. Plecarea din Bucuresti se realizeaza pe data de 13 iunie, ora 09:00 locatia va fi comunicata ulterior, urmand sa revenim in Bucuresti pe data de 18 iunie, ora 18:00.

:: formularul de inscriere

Evenimente conexe

Leave a Reply