27-28 februarie: Gala Excelenței în Mediere

logo-gala-2014 marca inregistrataGala Excelenței în Mediere®, ediția 2015, are loc înainte de reformarea Consiliului de Mediere

Cluj-Napoca va găzdui în perioada 27 – 28 februarie 2015, cea de a III-a ediție a Galei Excelenței în Mediere®, eveniment anual, reprezentativ pentru cei 6.769 de mediatori activi din România.

Partener media: JURIDICE.ro

Ca și în edițiile precedente ale Galei Excelenței în Mediere®, organizată la Cluj-Napoca, ediția din acest an va premia performanța celor mai profesioniști mediatori români. Aurel Codoban, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori din România, susținător puternic al mediatorilor, va prezenta evenimentul și în acest an.

Gala Excelenței în Mediere®, ediția 2015, are un specific aparte, întrucât evenimentul adună la un loc cei mai apreciați mediatori din România cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere. Ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României nr. 713 din data de 4 decembrie 2014, prin care a fost invalidat mandatul actualilor membri ai organismului autonom cu atribuții de reglementare în domeniul medierii, mediatorii își împlinesc o dorință pe care o exprimaseră cu mult înainte de decizia Curții: aceea de a avea noi reprezentanți în Consiliul de Mediere.

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5-15 martie.

6.769 de mediatori din întreaga țară își pun mari speranțe în aceste alegeri

Anca Lucia Stancu, managerul MediereNet.ro, publicație dedicată medierii și mediatorilor, inițiator și organizator al Galei Excelenței în Mediere: „Mediatorul din România trebuie să devină egalul mediatorului din oricare alt stat membru al Uniunii Europene. În acest moment, în România, medierea este privită cu multă neîncredere, din motive demne de înțeles. În lipsa unei promovări adecvate a acestei profesii în țara noastră, s-a încetățenit ideea că nu există informații despre mediere. Mulți români, fără să aibă acces la informații pertinente, se întreabă: Ce este medierea? Cu ce mă poate ajuta un mediator? Am întâlnit chiar și persoane care considerau că mediatorul este un fel de avocat. Așa ceva este impardonabil. Avem nevoie de schimbări profunde și alegerile din acest an trebuie să reformeze, în cel mai bun sens, întreaga profesie.

Mediatorii din România au nevoie și de un sprijin puternic din partea mass-mediei pentru a transmite publicului informații corecte, complete și utile. E nevoie să ne facem cunoscută profesia. Gala Excelenței în Mediere® reprezintă o dovadă a faptului că mediatorii sunt o comunitate, din păcate nu în totalitate unitară, dar și a faptului că mediatorii conștientizează că este benefic să se întâlnească o dată pe an pentru a vedea ce a realizat fiecare și pentru a aduce mulțumiri celor care au performat în mod deosebit.

Până la urmă, o reformă puternică începe chiar la Gala Excelenței în Mediere®, prin prezența la eveniment a elitei mediatorilor și a celor care doresc să pună umărul la promovarea acestei profesii și continuă cu alegerea unor reprezentanți ai mediatorilor, care să muncească cu suflet și dedicație pentru a face ca această profesie să fie așezată acolo unde îi este locul într-o societate civilizată.

Odată cu această a treia ediție a Galei Excelenței în Mediere®, organizatorii au decis să acorde meritele cuvenite municipiului Cluj-Napoca, gazda evenimentului încă de la prima ediție, declarându-l în acest an “Capitala medierii românești”.

Gala Excelenței în Mediere® este organizată de MediereNet.ro și Asociația Mediere Mediaș, cu sprijinul mediatorilor și asociațiilor de mediere din România, precum și cu suportul Universității Babeș-Bolyai.