1,083 citiri

Concursul de procese simulate de Drept constituțional și instituții politice. Ediția a VI-a / 7 mai 2015, București

Catedra de Drept constituțional și instituții politice din cadrul Departamentului de Drept public al Facultății de Drept, Universitatea din București și Asociația Studenților în Drept
organizează

Concursul de procese simulate de
Drept constituțional și instituții politice
Ediția a VI-a

Facultatea de Drept, Universitatea din București,
Sala Stoicescu
7 mai 2015

Dacă știi ce materie au predat profesorii C. Dissescu și P. Negulescu… Dacă atunci când auzi „președintele John Adams” te gândești la speța Marbury vs. Madison… Dacă atunci când auzi „afacerea tramvaielor” te gândești la perioada interbelică, iar nu la zilele noastre… Dacă atunci când auzi „excepție…” parcă îți stă pe limbă „de neconstituționalitate”… Atunci știi că locul tău e la preselecția pentru procesul simulat de Drept constituțional și instituții politice!

Aceasta va avea loc miercuri, 25 martie 2015, ora 18:00, în Amfiteatrul 4. Preselecția se adresează studenților din seriile I și II, anul I. Se pot înscrie pentru susținerea testului studenţii anului I care au obţinut notele 8, 9 sau 10 la examenul de Drept constituţional. Testul de preselecţie va avea loc pe baza bibliografiei obligatorii și facultative studiate la disciplina Drept constituțional și va consta într-un eseu pe o temă dată la prima vedere, unde interesează raționamentul participanților.

Cei interesați trebuie să-și manifeste intenția de a participa la preselecție până la data de 23 martie 2015 la adresele de email: ramona-delia.popescu@drept.unibuc.ro, fabianniculae@gmail.com.

Concursul va avea loc joi, 7 mai 2015, de la ora 16:00, în Sala Stoicescu, sub atenta și onorata jurizare a unor foști judecători ai Curții Constituționale ai României. Informații suplimentare sunt disponibile aici.

Evenimente conexe

Leave a Reply