861 citiri

ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede / martie 2015, București

Muzeul Băncii Naționale a României în colaborare cu Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa”
organizează expoziția

ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede

Muzeul Băncii Naționale a României
București
începând din martie 2015

“ZooMonetar” este o expoziție temporară itinerantă, realizată pe baza unui concept dezvoltat de Muzeul Băncii Naționale a României în colaborare cu Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Având ca pretext fauna reprezentată pe monede și bancnote, expoziţia este o invitație la cunoașterea lumii, culturii și civilizației acesteia, îmbinând caracterul educațional cu divertismentul cultural. Proiectul propune o abordare neconvențională pentru cunoașterea mapamondului, prin exponate reprezentând animale care se regăsesc pe monedele și bancnotele diverselor țări, fie ca simboluri cu relevanță națională, fie ca repere culturale importante din mitologia și istoria unor popoare. Totodată, mobilierul expozițional contemporan și designul special al vitrinelor contribuie la modernitatea și accesibilitatea demersului.

Prezența expoziției în spațiul Muzeului Băncii Naţionale este a treia etapă a proiectului “ZooMonetar”, demarat şi derulat în perioada iunie 2014 – noiembrie 2014 la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, unde s-a dovedit un real succes, bucurându-se de vizita a peste 16.000 de vizitatori. Din luna noiembrie 2014 până în martie 2015, expoziția a fost prezentă la Tulcea, în cadrul Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, fiind una dintre primele inițiative de promovare a patrimoniului Băncii Naționale a României în afara capitalei. Și aici, abordarea modernă și inedită a demersului a fost apreciată de publicului român și străin, expoziția fiind vizitată de peste 5.000 de persoane.

Începând din luna martie 2015, expoziţia “ZooMonetar” îşi aşteaptă vizitatorii la Muzeul Băncii Naționale a României.

Vizitarea colecţiei Băncii Naţionale a României se face sub formă de grup organizat, prin programare (e-mail) urmată de confirmare. Grupurile beneficiază de tur ghidat, iar vizitarea este gratuită. Accesul vizitatorilor este permis prin Str. Doamnei nr. 8, sector 3, Bucureşti, cu respectarea procedurilor specifice de acces controlat în Banca Centrală.

Evenimente conexe

Leave a Reply