1,455 citiri

Profesioniștii concurenței – Jurisprudența recentă în materia concurenței / 23 aprilie 2015, București. UPDATE: Jud. Diana Bulancea va participa la lucrările seminarului

MIRCEA ȘI ASOCIAȚII
organizează seminarul

Profesioniștii concurenței – Jurisprudența recentă în materia concurenței

Centrul de conferințe
Hotel NH București
23 aprilie 2015
14:00-17:00

UPDATEDiana Bulancea, judecător la Curtea de Apel București, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, formator în domeniul dreptului concurenței la Institutul Național al Magistraturii, vine la Profesioniștii Concurenței din 23 aprilie 2015!”

În cadrul seminarului se vor discuta deciziile recente pronunțate în cauze de concurență de către Curtea Europeană de Justiție și de către instanțele judecătorești din România!

Lector: Dr. Valentin Mircea, Senior Partner MIRCEA ȘI ASOCIAȚII

Cauze discutate:
1. Decizia CEJ din cauza Groupement de Cartes Bancaires din 11 septembrie 2014
Acestă decizie pare să marcheze o piatră de hotar în ceea ce privește temutele încălcări prin obiect ale interdicției înțelegerilor și practicilor anticoncurențiale, prin nuanțarea a ceea ce înseamnă însăși încălcare prin obiect și prin precizarea standardului de probă pentru autoritatea publică.

2. Decizia Tribunalului General în cauza Intel din 12 iunie 2014
Decizia este de maximă importanță prin prisma faptului că în această cauză instanța comunitară a declarat că discounturile de loialitate acordate de o întreprindere în poziție dominantă ar fi un fel de încălcări prin obiect ale interdicției abuzului de poziție dominantă.

3. Jurisprudența instanțelor române în ceea ce privește protejarea corespondenței dintre întreprinderea supusă unei investigații și avocatul său prevăzută de art. 36, alineat (8)-(10) din Legea concurenței nr. 21/1996

Această protecție a corespondenței avocat-client (numită uneori și ”privilegiul legal”), apărută în legislație relativ recent ridică numeroase probleme în ceea ce privește aria de aplicare, clarificate însă deja în jurisprudență.

:: formularul de înscriere

Informații de contact
tel: 031.4327294
e-mail: concurenta@mircea-asociatii.ro. sau cmircea@mircea-asociatii.ro.

Evenimente conexe

Leave a Reply