Acțiuni de succes împotriva clauzelor abuzive 2011-2015 / 16-17 octombrie 2015, Timișoara

Anamaria Grigoruta-Stan, avocat coordonator al SCPA STAN SI ASOCIATII organizeaza lansarea de carte

Actiuni de succes impotriva clauzelor abuzive 2011-2015

Timisoara (si in alte orase)

16-17 octombrie 2015

 

 

Pentru avocatii interesati de demersurile initiate impotriva clauzelor abuzive din contractele de credit, in vacanta mare a avocatilor, doamna Stan Anamaria-Grigoruta are placerea sa va anunte lansarea in octombrie 2015 a cartii electronice “Actiuni de succes impotriva clauzelor abuzive 2011-2015”, ce contine formate de actiuni introduse in instanta, structurate pe tipuri de clauze abuzive existente in contractele de credit, de catre subsemnata, Anamaria Grigoruta-Stan, avocat coordonator al SCPA STAN SI ASOCIATII, cu sediul in Timisoara, Baroul Timis.

Lansarea se va realiza intr-un seminar cu acelasi nume, sustinut de doamna Anamaria Grigoruta-Stan si de echipa sa de colaboratori, ce se va organiza in prima etapa, in functie de viitoarele solicitari, in urmatoarele orase: Timisoara, Bucuresti, Alba Iulia, Cluj, Oradea, Constanta, Iasi, Brasov, Craiova.

• Pentru a cumpara aceasta carte, click aici.
• Pentru Seminarul de lansare a cartii, click aici.
Cartea are un pret special redus la 1.540 lei pentru cei care comanda direct de pe site-ul www.romaniaavocat.ro

Cartea electronica contine:
• legislatia aplicabila in aceasta materie;
• exemple de contracte de credit si diferite tipuri de clauze abuzive impreuna cu formatul de actiune specific ce tinde la eliminarea lor si la recuperarea prejudiciului material suferit de consumator, concluzii scrise/raspuns intampinare, apel sau dupa caz intampinare la apel, jurisprudenta clasificata dupa numele profesionistului banca;
• contestatii la executare cu motive de fond-clauze abuzive, chiar si clauza privind riscul valutar, avand ca scop eliminarea lor si recuperarea prejudiciului material suferit de consumator; cereri de suspendare a executarii silite, concluzii scrise si intampinare la apel aferente acestei proceduri, jurisprudenta.

Seminarul are o durata de 2 zile si este structurat astfel:
ziua 1:
10:00-14:00 Prezentarea legislatiei cu aplicabilitate frecventa si a exemplelor de contracte si clauze abuzive impreuna cu modelului de actiune aplicabil
14:00-15:30 Pauza de masa
15:30-19:00 Exemple concrete, spete si dezbateri
ziua 2:
11:15 Intrebari si prezentare Jurisprudenta
14:00-15:30 Pauza de masa
15:30-19:00 Continuare intrebari si prezentare Jurisprudenta

Costul cartii este de 4.400 lei, plata se face dupa semnarea unui contract in acest sens, pe baza de factura si include taxa de participare la seminarul de lansare din octombrie 2015.

Avocatii interesati sa participe care se inscriu pana in 30.09.2015, beneficiaza de o reducere de 40%, astfel costul total (pentru carte si seminar) se va reduce la 2.640 lei.

Avocatii interesati sa participe si care se inscriu pana in 30.09.2015 in grupuri de 10 persoane, beneficiaza de o reducere totala de 50%, astfel costul total (pentru carte si seminar) se va reduce la 2.200 lei.

Fiecare participant va primi, impreuna cu cartea electronica si un card Elite Lawyers Group, care ii va permite o reducere de 80% la urmatorul seminar din 2016, pe aceeasi tema, actualizata, (care va avea aceleasi costuri si variante de participare), astfel costul de participare in 2016, pentru un participant detinator de card Elite Lawyers Group, este de 880 lei (care include si un exemplar electronic din cartea actualizata in 2016 si seminar). La seminarul din 2016 se va prezenta varianta cartii electronice 2016, cu toate actualizarile realizate in perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, impreuna cu practica actualizata si legislatia la zi, seminarul avand acelasi format si in 2016.

De asemenea, fiecare detinator al cartii electronice, va avea acces gratuit, nelimitat si pe perioada nedeterminata, la baza noastra de date, ce contine Jurisprudenta nationala si cea a CJUE, in aceasta materie.

Cartea se expediaza prin curier rapid anterior seminarului cu 3 zile, impreuna cu cardul, sau se predau la inceput de seminar, iar la final fiecare participant va obtine un Titlu de participare la seminar si dreptul nelimitat de a utiliza formatele din cartea electronica in instanta.

In cazul in care cei inscrisi in variantele prezentate mai sus, nu pot participa la seminarul de lansare a cartii electronice, costul de expediere a acesteia, impreuna cu cardul, prin curier rapid, este stabilit la 2.200 lei, suma de bani achitata in plus, urmeaza a se restitui in termen de 7 zile lucratoare de la data stabilita pentru seminar.

Pentru inceput, seminarul se organizeaza in Timisoara in data de 16-17 octombrie 2015 (in zilele de vineri si sambata), iar in Bucuresti in data de 30-31 octombrie 2015, (in zilele de vineri si sambata). Seminariile organizate in alte orase vor fi anuntate dupa ce se vor finaliza inscrierile, in functie de numarul acestora.

Sala de conferinta pentru seminarul de lansare, urmeaza sa fie aleasa si comunicata tuturor telefonic si pe mail, dupa finalizarea inscrierilor, in functie de numarul participantilor.

O sa primiti si un mail informativ de la departamentul de promovare al cartii care va detalia aceste aspecte si cuprinsul cartii.

Colegii interesati sunt rugati sa expedieze un mail pe adresa Departamentului de promovare a cartii electronice: vanzarecartelectronica@gmail.com


Cuprinsul cartii pe scurt:
A. Legislatia aplicabila
B. Tipuri de contracte de credit si clauzele abuzive specifice:
Clauze abuzive utilizate de SC BANCPOST SA sau de EFG NEW EUROPE FUNDING II BV:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1 contract sau 2 semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca ce contin marja 0, sau ce nu contin marja in contract, cu sau fara comision de administrare, cu 1/4 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca; cu petit si pe nulitatea clauzei de risc valutar;
– format actiune, nulitate de drept contract sau nulitate absoluta, in cazul contractelor pana in 20.000 euro fara ipoteca.

Clauze abuzive utilizate de BANCA COMERCIALA ROMANA SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 sau 3 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce contin marja, sau ce nu contin marja in contract, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca; cu contracte achitate integral sau in derulare;
– format actiune, nulitate de drept contract sau nulitate absoluta, in cazul contractelor pana in 20.000 euro, fara ipoteca si eliminarea clauzei prin care dobanda variaza nelegal.

Clauze abuzive utilizate de CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN SA, CREDIT EUROPE BANK NV, CREDIT EUROPE BANK ROMANIA SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2/3 reclamanti cu 1/2 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce contin marja in contract, cu comision abuziv, cu 1/2 acte aditionale semnate sau fara Act aditional semnat si implementat unilateral de banca.

Clauze abuzive utilizate de BANCA MILLENIUM SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1 contract semnat, cu destinatie imobiliara, ce contine marja in contract, cu comision abuziv, cu 1 Act aditional semnat.

Clauze abuzive utilizate de SOCIETATEA RALFI IFN SA:
– format actiune, nulitate de drept contract sau nulitate absoluta, in cazul contractelor pana in 20.000 euro, fara ipoteca.

Clauze abuzive utilizate de OTP Bank Romania SA, si de OTP Financing Solutions BV:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 sau 3 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce contin marja, sau ce nu contin marja in contract, cu clauza 5.2/6.2/8.1, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca, si cu un petit avand ca obiect nulitatea clauzei de risc valutar.

Clauze abuzive utilizate de PIREUS BANK ROMANIA SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce contin marja, sau ce nu contin marja in contract, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca.

Clauze abuzive utilizate de BANCA ROMANEASCA SA MEMBRA A GRUPULUI NAŢIONAL BANK OF GREECE:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1 contract semnat, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce contin marja, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca.

Clauze abuzive utilizate de SC Volksbank Romania SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 sau 3 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce dobanda fixa sau variabila, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2/3 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca, cu refuz act aditional.

Clauze abuzive utilizate de RAIFFEISEN BANK SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 sau 3 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, cu dobanda variabila fara sa fie mentionat indicatorul sau care contin 3 variante de dobanda variabila, cu sau fara comision abuziv, cu 1/2/3 acte aditionale semnate sau fara act aditional semnat si implementat unilateral de banca;
– format actiune nulitate de drept contract sau nulitate absoluta, in cazul contractelor pana in 20.000 euro fara ipoteca.

Clauze abuzive utilizate de ABN-AMRO BANK (Romania) SA, actuala RBS BANK ROMANIA SA, UNICREDIT TIRIAC BANK SA:
– formate diferite de actiuni in functie de 1/2 reclamanti cu 1/2 contracte semnate, cu destinatie imobiliara sau nevoi personale cu ipoteca, ce dobanda variabila fara sa fie mentionat indicatorul, cu sau fara comision abuziv, cu Act aditional implementat unilateral de banca.

Contestatii la executare cu motive de fond-clauze abuzive impotriva:
– SC Volksbank Romania SA;
– RBS BANK ROMANIA SA, UNICREDIT TIRIAC BANK SA;
– IMPULS LEASING;
– BRD;
– PIREUS BANK ROMANIA SA;
– SC BANCPOST SA sau de EFG NEW EUROPE FUNDING II BV;
– MILLENIUM SA;
– BCR, EOS KSI RO;
– RAIFFEISEN BANK SA, in acest caz exista si un peitit avand ca obiect nulitate contract de ipoteca.

C. Jurisprudenta


* mai multe informatii la adresa de e-mail: av.anamaria.stan@gmail.comromaniaavocat.ro@gmail.com sau la nr. de telefon: 0740.082.783; 0721.474.183

Evenimente conexe