944 citiri

[ Cum a fost ] Banking and Finance Law (ed. 7) & Energy Law (ed. 2). ELSA – international summer schools

Cum a fost

În perioada 16-24 iulie 2015 au avut loc în Poiana Brașov Școlile de vară internaționale organizate de ELSA București, pe temele Banking and Finance Law, ediția a VII-a, și Energy Law, a doua ediție. Cele două școli au reunit 36 de participanți din peste zece țări, 23 în cadrul Banking and Finance Law și 12 în cadrul Energy Law.

Școlile de vară sunt cel mai dinamic proiect al ELSA București. Acestea includ o agendă academică bine închegată și coerentă, ce abordează subiecte care nu sunt dezbătute suficient în mediul universitar, și care au un program social lejer, care oferă în același timp o perpectivă asupra mediului și mentalităților specifice zonei. Găsirea echilibrului între cele două constituie cea mai mare provocare în organizarea proiectului, însă colegii mei din echipa de organizare au făcut o treabă excepțională. Participanții au arătat un interes deosebit pentru subiect și au fost activi, iar în final, feedback-ul primit atât de la aceștia cât și de la invitații care au susținut prelegerile a fost cea mai mare satisfacție pe care o puteam obține.
Bogdan Vlad, coordonator International Summer Law School on Banking and Finance


Așa cum spunea si Molière ”de la proiect până la realizare este un drum lung”, iar destinația acestui drum trebuie să fie reușita proiectului, aceasta din urmă fiind garantată de implicare, rigurozitate, seriozitate și atenție la detalii (în definitiv, detaliile fac diferența). Pentru mine, totul a început încă din toamna anului 2014, când pasiunea mea pentru fizică (în special pentru domeniul energetic) s-a intersectat cu pasiunea pentru drept, un lucru aparent imposibil (după cum știm, două drepte paralele nu se intersectează niciodată). Totuși, prin Școala Internațională de Vară pe Dreptul Energiei, am învățat că nimic nu e întâmplător și că, dacă îți alegi oamenii perfecți, poți face lucruri mărețe. Drumul nostru nu a fost de nouă zile, ci de aproape nouă luni. Nouă luni în care am reușit ca cele nouă zile de vară să fie unele de neuitat. Ce a însemnat acest proiect pentru mine? Simplu, mi-a energizat sufletul. Cunoscând atâția oameni dornici de a învăța lucruri noi, de a se perfecționa în acest domeniu (printre participanți numărându-se și tineri avocați ), oameni pasionați cu adevărat de această ramură a dreptului, am realizat că cele nouă luni de muncă nu au fost în zadar, oferindu-ne o experiență pe care nu o trăiești de multe ori în viață. Cu ce am rămas? Cu foarte mulți prieteni. Și încă ceva: satisfacția lucrului bine făcut!
Ioana Roșca, coordonator International Summer Law School on Energy


Școala de vară a fost o experiență prin care am dobândit un spectru larg de cunoștințe despre diverse tematici vag dezbătute în mediul universitar. Am fost cu adevărat încântată de speakerii de top ce ne-au împărtășit din experiența lor ca practicieni. De asemenea, metodele moderne și interactive utilizate pentru explicarea noțiunilor teoretice au dus la o înțelegere facilă a programului academic. Negocierile simulate de la final au fost cea mai interesantă provocare, punându-mă în situația de a aplica ceea ce am învățat pe parcursul celor 6 zile de program academic, într-un cadru practic. De apreciat a fost și programul social, cu petrecerile tematice, care întotdeauna dau frâu liber creativității, iar diversitatea culturală a făcut totul și mai fascinat. Această școală de vară mi-a direcționat interesul către aprofundarea studiilor juridice în domeniul financiar și bancar.
Sandrei Avram, participantă în cadrul școlii pe domeniul financiar-bancar


There are three words I can say to describe the ELSA Bucharest SLS on Banking and Finance Law: competence, open mind, social. I had the chance to take part in high quality lectures, speak with highly professional and well prepared lecturers. All this was connected with a relaxing and amazing social programme, for which I could meet and know great people from all over. This was a real ELSA experience.
Gianluca Festa, participant din Italia în cadrul International Summer Law School on Banking and Finance


The summer school is an amazing experience and I encourage everyone to apply for it. You get to learn a lot, while still having the parties you would get if you were on a regular vacation. Plus you can make some great friends and useful connections.
Vladimir Sotirov, participant din Indonesia în cadrul școlii de vară pe domeniul dreptului energiei


My overall experience with the summer school in Romania was an extremely positive one! With energy law, the academic agenda was strong and interesting (the way it should be), and the combined social program was brilliant. I feel that the program was productive, demanding enough without forgetting to lay down the basic ground of knowledge – something I had looked for! Most of the speakers were truly inspiring – I may be biased, but the Finnish professors really created a good efficient basis/start for the whole week. Furthermore, the Romanian lawyers gave deeper insight which could be placed within the context of the region in question, which gave food for thought.
Meeri Aurora, participantă din Finlanda în cadrul școlii de vară pe domeniul dreptului energiei


Dorim să le mulțumim sponsorilor și colaboratorilor noștri: CMS Cameron McKenna, Kinstellar, Banca Comercială Română, Bulboacă & Asociații, Schoenherr, Popovici Nițu și Asociații, Pachiu și Asociații, Mircea și Asociații și energyeconomics.ro.

Despre ELSA
ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Evenimente conexe

Leave a Reply