1,887 citiri

[ Cum a fost ] Ediție aniversară IONESCU ȘI SAVA Summer Academy: 5 burse private, 100 de absolvenți și tot atâtea experiențe extra-academice care au schimbat vieți

Acum nu voi mai aștepta. Ce să aștept, de fapt? Voi acționa, voi face, voi realiza! Ceva m-a schimbat, cu adevărat” – aceasta este una dintre mărturiile unuia dintre studenții la Drept participanți în acest an la ediția a 5-a IONESCU ȘI SAVA Summer Academy.

Desfășurată în perioada 2-7 august 2015 la Poiana Brașov, IONESCU ȘI SAVA Summer Academy 2015 se încheie cu un bilanț de 5 zile de training despre viața reală de avocat sau magistrat, 20 de sesiuni și workshopuri tematice, o zi dedicată exclusiv proceselor simulate, 14 specialiști (avocați, magistrați, cadre didactice și reprezentanți ai mediului de business), două ateliere complementare mediului academic (unul de actorie și unul de blogging și new media), o dezbatere online live, o bursă de 1.000 RON oferită celui mai performant dintre studenții participanți.

IONESCU ȘI SAVA Summer Academy, un program anual de training privat, finanțat exclusiv de Casa de Avocatură IONESCU ȘI SAVA, se află anul acesta la cea de-a 5-a ediție, susținând până în prezent pregătirea unui număr total de 100 de studenți la Drept din toată țara.

Programul este dedicat celor mai talentați studenți la Drept (anul III de studiu) din toată țara și oferă, în fiecare an, o bază informațională practică și un set de deprinderi relevante tinerilor aspiranți.

Cu o abordare mai puțin convențională, structura de workshop-uri IONESCU ȘI SAVA Summer Academy este dezvoltată și revizuită în fiecare an de echipa IONESCU ȘI SAVA pentru a completa cunoștințele teoretice acumulate în sistemul de învățământ românesc.

Pe durata celor 5 zile ale ediției din acest an, studenții au putut participa la procese simulate și au interacționat, asimilând informații despre „viața profesională reală”, cu avocați, magistrați, reprezentanți ai mediului academic, antreprenori și reprezentanți juridici ai unor multinaționale de top și au putut clarifica și dezbate exemple practice pe teme precum insolvența, avocatura de consultanță, drept penal, relația avocat-client sau litigii. Abilitățile de retorică și improvizație au fost testate în cadrul unui atelier de actorie, iar Chinezu` (Cristian China Birta, unul dintre fondatorii fenomenului de blogging în România) a susținut un training de înțelegere a noilor medii de comunicare.

“Ne-am bucurat și anul acesta de o participare cu adevărat extraordinară; atât eu, cât și colegii mei am fost plăcut impresionați de tineri, de dorința lor de cunoaștere, de curiozitatea, entuziasmul și de curajul lor. Acest lucru nu poate fi decât un semn pozitiv și de încredere pentru cum se creionează viitorul acestui domeniu. Participanții, studenții care ne-au fost alături timp de aproape o săptămână, sunt cei care vor construi în viitorul apropiat mediul de afaceri românesc. Și dacă noi, cei de la IONESCU ȘI SAVA, putem contribui pentru a spori calitatea practicianului și a crea o dinamica sănătoasă a acestui mediu, sunt mai mult decât mulțumit. Este un proiect de suflet al meu și al echipei, pe care îl vom dezvolta în anii următori,” a declarat Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatură IONESCU ȘI SAVA.

Câștigătorul din acest al bursei oferite de IONESCU ȘI SAVA Summer Academy este Alex Stan, student al Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Acesta a obținut o finanțare lunară de 1.000 RON, de care va beneficia timp de 6 luni, la care se adaugă posibilitatea (dar nu obligația) de a participa la un stagiu de practică în cadrul Casei de Avocatură IONESCU ȘI SAVA.

Despre Casa de Avocatură IONESCU ȘI SAVA

10 ani de excelență în avocatura de business. Casa de Avocatură IONESCU ȘI SAVA a fost înființată în 2005 de o echipă de avocați cu experiență în cadrul unora dintre firmele de avocatură de renume din România. Într-un timp relativ scurt, IONESCU ȘI SAVA a câștigat o reputație solidă pe piața avocaturii din România, prin servicii juridice de calitate, înțelegere profundă a nevoilor și business-ului clienților, prin disponibilitate și eficiență.

De la înființarea sa, IONESCU ȘI SAVA a asistat și continuă să asiste clienți de primă mărime cu activitate în domenii precum industria farmaceutica, auto, bănci și servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. În portofoliul de clienți IONESCU ȘI SAVA se regăsesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiză ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.

IONESCU ȘI SAVA este membră în cadrul Alliance of Business Lawyers, o rețea internațională de prestigiu, ai cărei membri sunt firme de avocatură din întreaga lume (peste 700 de avocați și 51 de birouri în 32 de țări) – care permite companiilor acces la consiliere juridică la nivel internațional. În 2013, Casa de Avocatură IONESCU ȘI SAVA a fost desemnată de prestigioasa publicație britanică Acquision International „Firma Anului în Dreptul Concurenței” (Competition Law – Firm of the Year – Romania).

Evenimente conexe

Leave a Reply