1,070 citiri

[ Cum a fost ] Universitatea Populară ”Nicolae Iorga”, ediția 2015 / 16-21 august 2015, Vălenii de Munte

Cum a fost

Un eveniment unic în cultura națională, care se desfășoară anual din 1908, s-a bucurat și în acest an de participarea unui singur avocat din perimetrul DacoRomânesc, dl dr. Iosif Friedmann-Nicolescu din Baroul București, acesta alăturându-se grupului de academicieni și profesori universitari care an de an fac ca spiritul acestui fenomen cultural național să continue.

Universitatea Populară ”Nicolae Iorga”, ediția 2015, în organizarea Ministerului Culturii, a Instituției Prefectului Județului Prahova, a Consiliului Județean Prahova, a Direcției Județene pentru Cultură Prahova, a Primăriei și a Consiliului Local Vălenii de Munte, cât și a Centrului Cultural Vălenii de Munte, s-a desfășurat în perioada 16-21 august 2015.

La această ediție, desfășurată în ”capitala culturii naționale de la Vălenii de Munte”, a participat în calitate de invitat și Doctor în științe juridice Avocat Iosif Friedmann-Nicolescu, Consilier în Consiliul Baroului București, Cercetător științific – Institutul de Cercetări Juridice ”Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române – Departamentul de Drept public ”Vintilă- Dongoroz”, Cercetător științific – Centrul de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio-Administrative al Universității Petrol-Gaze din Ploieşti, membru al Consiliului Director al Societății Române de Criminologie și Criminalistică, Președinte al Comisiei de Etică și Disciplină a Federației Române de Șah.

Acesta a susținut prelegerea publică: 150 de ani de avocatură românească.

Organizatorii i-au conferit Diplomă pentru ”meritoria participare” la cursurile Universității Populare.

Printre cei prezenți s-au numărat și câțiva participanți care în ultimii ani au susținut în cadrul Universității Populare ”Nicolae Iorga” prelegeri: Academicienii Alexandru Zub, Valeriu Matei, Vasile Tărâțeanu, Eugen Simion, Răzvan Theodorescu și Profesorii universitari Sergiu Iosipescu, Nicolae Șerban Tanașoca, Alexandru I. Bădulescu, Petre Țurlea, Marius Diaconescu, Raluca Iosipescu, Vlad Mischevca, Anatol Leșcu, Constantin Manolache, Georgeta Filitti, Georges Boinsnard, Corneliu Ioan Bucur, Irina Dragnea-Comișel, Viorel Constantin Stere etc.

Evenimente conexe

Leave a Reply