[ Cum a fost ] Probleme dificile de drept civil (ed. 4). Valeriu Stoica și invitații / 16 octombrie 2015, București

Cum a fost

Vineri, 16 octombrie 2015, va rămâne pentru posteritate o dată de referință pentru căutătorii Dreptului. La Camera de Comerț și Industrie a României, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Conferinței naționale Probleme dificile de drept civil, dedicată profesorului Valeriu Stoica, intitulată VALERIU STOICA și invitații.

Distinsul profesor Valeriu Stoica i-a avut alături pe următorii profesori:
Marian Nicolae, Facultatea de Drept, Universitatea din București
Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
Irina Sferdian, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
Paul Vasilescu, Decanul Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai
Ionuț Popa, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai
Sevastian Cercel, Decanul Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova.

Bogdan Dumitrache a fost moderatorul conferinței.

Av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, a subliniat în cuvântul de deschidere rolul facultăților de Drept în educarea studenților și în producerea de cunoștințe cu privire la ansamblul sistemului legislativ. Dacă la începutul discursului a exprimat o îndoială cu privire la formatul unei astfel de conferințe, spre final, a evidențiat rolul pe care-l are ”instituția” numită JURIDICE.ro în spațiul de formare al avocaților și nu numai.

Cei peste 250 de participanți nu doar din București, ci și din alte orașe din țară (Galați, Iași, Ploiești, Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Giurgiu, Constanța, Arad, Vălenii de Munte, Popești-Leordeni, Otopeni) au umplut Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza al Camerei.

Fiecare dintre cele 25 de teme a fost tratată cu foarte multă atenție și desăvârșit profesionalism. Profesorul Valeriu Stoica a creat un adevărat nucleu în jurul problemelor discutate în cadrul conferinței, dar mai ales al ideilor și soluțiilor care au reieșit din dezbateri, astfel că barierele geografice au dispărut aproape cu totul.

De la prima temă dezbătută de însuși profesorul Valeriu Stoica și până la ultimul punct – într-un duo formidabil format din Bogdan Dumitrache și Radu Rizoiu – conferința s-a distins printr-o puternică updatare a profesorilor la problemele dificile, stil precis și hotărât al fiecăruia dintre vorbitori, emulație și provocări. Acolo unde au considerat de cuviință, speakerii au intervenit cu precizări sau chiar întrebări. Profesorul Marian Nicolae a fost întrebătorul cel mai activ.

Conferința dedicată profesorului Valeriu Stoica va rămâne de referință datorită personalității profesorului Valeriu Stoica, care prin implicarea adevărată, încurajarea exprimării ideilor, conceptelor, reflecțiilor ne duce cu gândul că lumea mai bună și mai dreaptă o fac și juriștii.

Asteptăm cu interes și curiozitate ediția a V-a a Problemelor dificile de drept civil și să ne vedem sănătoși și anul următor.

Alina Matei

Evenimente conexe

Leave a Reply