1,033 citiri

Săptămâna internaţională a justiţiei restaurative / 18 noiembrie 2015, București

Colegiul Mediatorilor, în colaborare cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept şi Institutul de Sociologie al Academiei Române – Laboratorul “Violență și Criminalitate. Mediere și Prevenire” organizează conferința

Săptămâna internaţională a justiţiei restaurative

București, Facultatea de Drept, Sala Stoicescu, bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46

18 noiembrie 2015

Partener media: JURIDICE.ro

În perioada 15-22 noiembrie 2015, ţări din întreaga lume marchează „Săptămâna Internaţională a Justiţiei Restaurative”, în scopul creşterii gradulului de conştientizare a specialiştilor din sistemul justiţiei penale şi a publicului cu privire la utilizarea medierii dintre victimă şi infractor, ca modalitate alternativă sau complementară de soluţionare a conflictelor.

Colegiul Mediatorilor, membru al European Forum for Restorative Justice, în colaborare cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept şi Institutul de Sociologie al Academiei Române – Laboratorul “Violență și Criminalitate. Mediere și Prevenire” se alătură şirului de evenimente organizate de instituţii de învăţământ superior, de cercetare şi mediatori din Europa, prin organizarea Conferinţei „Săptămâna Internaţională a Justiţiei Restaurative” în ziua de 18 noiembrie 2015, între orele 14.00-18.30, în sala Stoicescu a Facultăţii de Drept din Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46.

La acest eveniment, organizat pentru prima oară în România, sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul justiţiei penale – poliţişti, procurori, judecători, consilieri de probaţiune, funcţionari din sistemul penitenciar, avocaţi, cadre didacice universitare, studenţi ai facultăţilor de drept şi mediatori.

Prin prezentarea unei medieri simulate, bazată pe un caz real, participanţii la conferinţă vor avea posibilitatea de a urmări modul de desfăşurare a şedinţelor de mediere – separate şi comune – între părţile unui conflict de natură penală, de a pune întrebări şi primi răspunsuri cu privire la etapele şi efectele medierii.

Conf. univ.dr. Flavius – Antoniu Baias, Decan, Facultatea de Drept
Prof. univ. dr. Marieta AvramPreşedinte, Colegiul Mediatorilor

Pentru detalii şi înscriere, în limita locurilor disponibile (pentru mediatori au prioritate membri Asociaţiei profesionale Colegiulu Mediatorilor), persoana de contact este Ana Bălan, coordonatorul proiectului, e-mail: abalanro@yahoo.com.

Evenimente conexe

Leave a Reply