722 citiri

Litigii în domeniul energiei regenerabile / 10 decembrie 2015, București

Wolters Kluwer organizează seminarul

Litigii în domeniul energiei regenerabile

București, American Chamber of Commerce in Romania (AmCham Romania)

10 decembrie 2015

 

Creșterea explozivă a pieței regenerabilelor a fost urmată de o scădere la fel de spectaculoasă, când statul român și-a retras orice susținere pentru acest domeniu. Investitorii au pierdut miliarde euro. Acest seminar practic vă dă instrumentele necesare pentru a recupera investițiile pierdute. Investițiile cu un element de extraneitate beneficiază de protecție contra impreviziunilor legislative ale statului român.

Seminarul se desfăşoară într-un cadru restrâns, cu maxim 25 de persoane, pentru ca fiecare participant să poată primi consiliere pentru problemele pe care le expune!

Teme de discuție
– studii de caz din alte țări (class actions și alte litigii)
– dezvoltări recente în arbitrajul între investitorii și statele (de exemplu privind Energy Charter, ICSID, BIT)
– măsuri de luat pentru a intra sub protecția tratatelor
– costurile și alte aspecte practice
– analiza modificărilor legislative din România care afectează piața regenerabilelor
– viitorul instrumentelor de arbitraj în vederea dezvoltării legislației UE
Participanții pot discuta despre experiențele proprii și pot cere sfaturi pentru rezolvarea situației lor.

Beneficii
– obțineți soluții și sfaturi privind problemele cauzate de modificări legislative
– discutați situația proprie cu experții internaționali în domeniu
– dacă sunteți avocat, vă puteți ajuta clienții în recuperarea investițiilor pierdute, armat cu informațiile obținute

Agenda
13:00–13:15 Welcome Coffee
13:15–14:15 Sesiunea 1: Anna De Luca
Energy Investment Protection: What is available? How it works? What does it cost? / Protecția Investițiilor în Energie: Ce inseamnă? Cum funcționează? Ce costuri implică?
14:15–15:15 Sesiunea 2: Adrian Iordache
Romania’s Renewables: lessons in legislative risk / Resursele de energie regenerabilă în România: Evaluarea riscului din punct de vedere legislativ
15:15–15:30 Coffee Break
15:30–16:30 Sesiunea 3: Iuliana Boghez
Jocul Tratatelor: Tratatul UE privind Carta Energiei
16:30–17:00 Q&A

Taxă de participare: 400 lei + TVA
Sunt incluse în preţ:
– diplomă de participare
– pauze de cafea si finger-food
– voucher în valoare de 100 lei pentru înscrierea la una dintre conferințele sau atelierele viitoare organizate de Wolters Kluwer România
– voucher in valoare de 500 lei pentru achiziția soluțiilor profesionale LexForce Wolters Kluwer România


Cine sunt trainerii?
Av. Anna De Luca, PhD
Dr. av. Anna de Luca este practician și universitar în domeniul dreptului internațional, specializată în dreptul internațional privind investiții, arbitraj și politica publică de investiții al UE. Dna Anna De Luca se ocupă de arbitraje privind investiții din 2007, a obținut un doctorat de la Universitatea din Milan și ține cursuri de drept investițional international și arbitraj la Universitatea Bocconi. Dna Anna De Luca a scris numeroase articole despre dreptul internațional al investițiilor și arbitraj, publicate în reviste și colecții internaționale (Yearbook on International Investment Law & Policy, The Journal of World Investment & Trade, The Italian Yearbook of International Law, Columbia FDI Perspectives, and TDM). Activează în mod regulat în calitate de expert în investiții pentru Ministerul Italian de Afaceri Economice.

Av. Adrian Iordache, MCIArb
Adrian Iordache este membru al baroului din New York și București, iar în România conduce Iordache Partners din București. Înainte a fost partener la Eversheds Lina & Guia. Și-a primit educația universitară la Londra (University College) și Canada (Mount Allison University). Momentan are un proiect de cercetare la University of London, School of Advanced Studies. Adrian Iordache are multe experiență în arbitraj ca avocat, și este membru Chartered Institute of Arbitration din Londra.

Iuliana Boghez
Dna Iuliana Boghez este ministru-consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Dna Iuliana Boghez are o experiență largă în relații internaționale și în dreptul internațional, având o dublă specializare în drept și in economie. A participat la negocierea multor tratate la care România este parte, atât în ședințele mai multor organizații interguvernamentale cât și la Națiunile Unite, IRENA și grupurile de lucru pentru Energy Charter.


* mai multe informații la nr. de telefon: 031.22.44.156 sau adresa de e-mail: alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com

Evenimente conexe

Leave a Reply