Admiterea în profesiile juridice liberale / 3 martie 2016, București

Asociaţia Studenţilor în Drept organizează conferința

Admiterea în profesiile juridice liberale

București, Facultatea de Drept, Sala Constantin Stoicescu

3 martie 2016, 14:00

Distinşii noştri profesori ne repetă întotdeauna că orice jurist trebuie să aibă o cultură generală vastă. Asociaţia Studenţilor în Drept îşi propune să te ajute să îți îmbogăţeşti cunoştinţele chiar în domeniul în care vei profesa, cel juridic, şi să îţi completezi imaginea de ansamblu asupra acestui sistem, cunoscând fiecare piesă a acestui “puzzle”, nu doar cele mai notorii.

Profesia liberală este un concept care derivă din modul de practicare al meseriei. Este vorba despre o profesie practicată pe cont propriu, ca liber profesionist. Cerinţa obligatorie este ca profesionistul să aparţină neapărat unui ordin profesional, la latitudinea acestuia fiind însă modul în care își profesează meseria. De regulă, profesiile liberale sunt profesii intelectuale.

Din punct de vedere juridic, în România nu există încă un act normativ care să definească în mod clar profesiile liberale şi să stabilească criteriile pe baza cărora o profesie poate să fie considerată sau nu ca fiind liberală. Astfel, am putea defini profesiile liberale ca fiind “acele profesii care sunt exercitate pe baza unor calificări profesionale relevante, cu titlu personal, având propria lor responsabilitate şi de o manieră profesională independentă, oferind servicii intelectuale şi conceptuale în interesul clienţilor şi al publicului“.

Invitați
Bogdan Vişinoiu (notar public);
Simona Miloş (practician în insolvenţă);
Elena Badea (mediator juridic);
Niculae George (executor judecătoresc).

Ei te vor învăța ce înseamnă cu adevărat aceste profesii indispensabile în procesul de realizarea justiţiei şi ce paşi trebuie să urmezi pentru a avea acces la acestea.

Intrarea este liberă!


* mai multe informații la adresa de e-mail: office@asd-ub.ro