1,480 citiri

Tribunalul pentru arbitraj sportiv şi Codul pentru arbitraj sportiv / 11 februarie 2016, Bucureşti

Editura C.H. Beck în colaborare cu Uniunea Juriştilor din România, Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Neamatori şi Muzeul Sportului organizează lansarea lucrării

Tribunalul pentru arbitraj sportiv şi Codul pentru arbitraj sportiv

Bucureşti, Muzeul Sportului, B-dul Mărăşti nr. 20 A, sector 1

11 februarie 2016, ora 11:00

Lucrarea “Tribunalul pentru arbitraj sportiv şi Codul pentru arbitraj sportiv” reprezintă o premieră atât pentru comunitatea academică, pentru practicienii domeniului, cât şi pentru orice persoană interesată de o disciplină devenită în ultimii 30 de ani deosebit de actuală. Publicarea acestei lucrări vine într-un moment prielnic din două puncte de vedere: pe de-o parte, literatura de specialitate în domeniu dreptului sportiv este mai degrabă săracă, aproape inexistentă, iar pe de altă parte, numărul litigiilor provenind din România soluţionate în ultimii ani de Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne este din ce în ce mai mare.

O certificare a importanței evenimentului o reprezintă prezența domnului conf. univ. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România. Acesta va ține și un discurs despre volumul “Tribunalul pentru arbitraj sportiv şi Codul pentru arbitraj sportiv“, dar și despre alte aspecte importante din domeniul juridic din România.

De asemenea, se vor lua în discuție și activitățile actuale legate de TAS și sportul românesc, precum depunctarea echipei CFR Cluj. Va aborda acest subiect chiar Magdalena Filip, președintele Comisiei pentru Acordare Licenţei Cluburilor – Intanța de Fond, din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Tot la TAS s-ar putea încheia și un alt conflict de interes major, cel dintre Steaua și echipa națională, dovadă a importanței pe care Instanța de la Lausanne o are în sportul românesc.

O altă problemă de interes pe care o traversează fotbalul românesc, cea legată de neplata fotbaliștilor, va fi abordată în cadrul acestei lansări, chiar de Dumitru Costin, preşedinte B.N.S. şi Secretar General al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori.

Activitatea TAS are strânsă legătură și cu restul sporturilor, iar unul dintre subiectele importante din ultimele zile îl reprezintă cel al Gabrielei Szabo, multiplă medaliată olimpică. Declarațiile unei adversare legate de dopajul din atletism au pus în umbră, pentru scurt timp și cu siguranță nemeritat, performanțele marii atlete a României. Ne aducem cu toții aminte și de ceea ce a pățit Andreea Răducan, căreia i-a fost retrasă o medalie de aur obținută la Jocurile Olimpice de la Sydney.

În acest context avem deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la evenimentul oficial de lansare a lucrării “Tribunalul pentru arbitraj sportiv şi Codul pentru arbitraj sportiv” sub semnătura dr. Cristian Jura.

Vă așteptăm cu drag!


* pentru informaţii suplimentare şi confirmări, vă invităm să ne contactaţi la nr. de telefon: 0786.261.973 sau adresa de e-email: diana.ionescu@beck.ro, (Diana Ionescu, Specialist Marketing)

Evenimente conexe

Leave a Reply