1,326 citiri

Willem C. Vis Pre-Moot (ed. 23) / 26-28 martie 2016, Târgu Mureș

Universitatea Petru Maior” din Târgu Mureș, prin intermediul Cercului Studențesc de Drept ”Ius Iuventutis” și în colaborare cu Universitatea din București, organizează concursul

Willem C. Vis Pre-Moot (ed. 23)

Târgu Mureș, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, str. Livezeni nr. 69

26-28 martie 2016, 10:00-16:00

Organizatorii sunt lector dr. Raul Felix Hodoș și studenta Iulia David, ambii de la Universitatea Petru Maior.

Competiția Willem C. Vis Moot reprezintă o simulare a procedurilor de arbitraj comercial internațional și are ca obiectiv dezvoltarea și integrarea studenților în sfera comerțului internațional și al arbitrajului comercial. Aceasta întrunește anual la Viena participanți din peste 65 de țări și peste 300 de universități din întreaga lume și stimulează organizarea a peste douăzeci de pre-moot-uri înainte de întâlnirea de la Viena.

Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș are onoarea să găzduiască unul dintre aceste pre-moot-uri și o deosebită plăcere să aibă printre participanți echipa Universității București, ale cărei rezultate sunt deosebite pe această linie, având o expertiză consolidată. Arbitrarea fazei orale a competiției va fi realizată de specialiști în domeniul arbitrajului și al comerțului internațional alături de foști participanți de succes ale edițiilor precedente ale competiției. Este o activitate pretențioasă deoarece necesită un nivel de cunoștințe juridice ridicat și aptitudini solicitante de retorică, pledoarie și socializare.

Membrii echipei Universității „Petru Maior”din Tîrgu Mureș sunt studenții Laurențiu Bucur, Andrei Mariș, Maria-Andreea Moldovan, Patricia-Ștefania Crișan, Andreea-Ruxana Greblă și Cristina Nicolaescu, avându-i ca și coordonatori pe dl. Raul-Felix Hodoș, lector universitar la Universitatea „Petru Maior”, avocat partener coordonator la Hodoș Miheț & Asociații SPRL, precum și pe dl. conferențiar Nicolae Ploeșteanu.

Membrii echipei Universității din București, formată din opt studenți, sunt Cristina Badea, Ioana-Cătălina Bîzîc, Diana-Anda Buzoian, Octavian-Florentin David, Alin Daniel Florescu, Gabriel-Augustin Fusea, Irina Suătean și Dragoș Țăranu. Echipa este antrenată de un colectiv alcătuit din dl. av. drd. Vladimir Diaconiță, cadru didactic la Universitatea din București, dna. av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, și dna. av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul firmei de avocatură Rizoiu & Asociații. Echipa se bucură și de sprijin din partea unor foști participanți la concurs, printre care dna. Crina Gealatu, dl. Bogdan Nae, dna. Diana Năcuță, dna Liana Stoica și dl. Radu Văleanu.


* mai multe detalii despre concurs, inclusiv descărcarea speței care face obiectul ediției curente și în jurul căreia se vor desfășura pledoariile pot fi obținute de pe următorul link: https://vismoot.pace.edu

Evenimente conexe

Leave a Reply