676 citiri

[ Cum a fost ] Școala altfel / 18-21 aprilie 2016, Ploiești

Cum a fost

Cu ocazia derulării Programului educațional „Școala altfelCurtea de Apel Ploiești a primit în perioada 18-21 aprilie 2016, vizita elevilor din mai multe unități școlare din învâțământul ploieștean. În cadrul acestui program, elevi din ciclul gimnazial şi liceal de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești au vizitat sediul Curții de Apel Ploiești.

Cu această ocazie, cei 211 elevi și profesorii însoțitori au fost preluați de către doamna judecător Cristina Georgescu, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Ploiești care le-a prezentat informații utile despre specificul activității instanței de judecată, circuitul unui dosar, precum și etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, aceștia asistând și la desfășurarea ședințelelor de judecată.

Participanților le-au fost acordate, la finalul vizitei, diplome de participare și materiale de prezentare a sistemul judiciar.

Prin derularea acestei acțiuni, Curtea de Apel Ploiești a contribuit din punct de vedere practic, la promovarea educației juridice în școlile și liceele prahovene, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept și urmărirea aplicării lor practice, astfel cum se menționează și în “Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învâțământ preuniversitar”.

Evenimente conexe

Leave a Reply