Educație pentru justiție și democrație / 20 aprilie 2016, București

Centrul Român de Politici Europene și Liderjust organizează conferința

Educație pentru justiție și democrație

București

20 aprilie 2016, 10:00

Centrul Român de Politici Europene și Liderjust – asociație a practicienilor în drept vă invită la prezentarea celor mai importante rezultate ale proiectului pilot de predare a educației juridice la nivelul învățământului preuniversitar.

Peste 1.300 de elevi din București, Constanța, județele Argeș și Prahova, au participat la lecții demonstrative predate de procurori, judecători, avocați, notari, mediatori, în cadrul proiectului pilot “Educație pentru Justiție și Democrație – un program de formare cetățenească în școli”.

Proiectul pilot și-a propus testarea celor mai bune formule de predare a educației juridice în școli ca instrument de prevenire timpurie a corupției, de promovare a respectului față de lege şi democrație, de cunoaștere a drepturilor și libertăților civile.

Centrul Român de Politici Europene vă prezintă rezultatele acestui program și opțiunile elevilor privind educația juridică: cum privesc ei această materie, ce își doresc să afle, cine ar trebui să predea aceste noțiuni. Centrul Român de Politici Europene și Liderjust vor prezenta și variantele de politică publică rezultate în urma consultărilor recente privind introducerea educației juridice în școli și vor lansa în dezbatere opțiunile pe termen scurt de continuare a acestui program.

Printre invitați se vor regăsi profesioniști din domeniile Educație și Justiție, specialiști în zona politicilor publice din Ministerul Educației și Ministerului Justiției, experți, profesioniști și practicieni ai dreptului, magistrați, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și mediului academic.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului “Educație pentru Justiție și Democrație – un program de formare cetățenească în școli” este finanțat prin Fondul ONG în cadrul EEA Grants. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org


* vă invităm să transmiteți confirmarea participării dvs. la adresa de e-mail: raluca.dinu@crpe.ro sau la nr. de telefon: 0725.219.935, Raluca Dinu

Evenimente conexe

Leave a Reply