1,130 citiri

Legislația în serviciul naturii – arii protejate, evaluarea impactului asupra mediului, evaluarea adecvată/ 25-27 mai 2016, Mureș

ProPark – Fundaţia pentru Arii Protejate organizează cursul

Legislația în serviciul naturii – arii protejate, evaluarea impactului asupra mediului, evaluarea adecvată

Mureș, Domeniul Dracula Daneș

25-27 mai 2016

În prezent aproape un sfert din suprafața țării este inclusă în parcuri naționale și naturale, rezervații naturale și situri Natura 2000, în care componenta de conservare a naturii în contextul dezvoltării durabile are o importanță deosebită. În cadrul acestui eveniment am dori să împărtășim cu participanții experiența celor din domeniul conservării naturii și să oferim informații utile pentru cazurile care ajung în instanță referitor la utilizarea necorespunzătoare a resurselor naturale din aceste zone sau la activitățile ilegale.

Cui se adresează
Cursul se adresează judecătorilor, şi experţilor care oferă asistenţă juridică persoanelor implicate în procese legate de exploatarea resurselor naturale și activități ilegale în arii protejate.

Pentru înscrieri vă rugăm completaţi formularul următor până în data de 6 mai 2016:
https://docs.google.com/forms/d/15GGeScygjM1ODsqkEIDMKHRhHMtQtdTjkyVCIxDkrgU/viewform?usp=send_form

Vă rugăm să planificaţi sosirea cu o seară înainte de prima zi de curs, iar plecarea cel mai devreme după ora 14:00 a ultimei zile de curs. Cursul este intensiv, cu începere la ora 9:00 și încheiere la ora 18:00 în fiecare zi.

Seminarul pune accent pe experiența și implicarea activă a participanților, are în vedere provocările cu care aceștia se confruntă și include exerciţii interactive, auto-evaluări, schimb de experienţă.

Opţional se va organiza o ieșire pe teren la Rezervația Breite din imediata vecinătate a Sighișoarei, pentru a se discuta câteva aspecte practice legate de arii protejate. Terenul nu este dificil, dar recomandăm să aveți încălțăminte comodă și pelerină de ploaie. Toate costurile sunt asigurate de organizator: cazare, masă, transport (în limita a 7,5 l/100 Km consum de combustibil, în baza bonului fiscal datat în perioada sesiunii de instruire, pe care veți solicita trecerea C.U.I.: 23925251).

Persoane de contact
Roxana Iordăchescu – nr. de telefon: 0724/03.36.04, adresa de e-mail: roxana.iordachescu@propark.ro
Laura Istrate – nr. de telefon: 0730/63.41.70, adresa de e-mail: laura.istrate@propark.ro

Evenimente conexe

Leave a Reply