Noțiuni juridice elementare în medierea conflictelor de familie / 27-28 mai 2016, București

Pro Training Mediation Intens organizează cursul

Noțiuni juridice elementare în medierea conflictelor de familie

București, str. I. L. Caragiale, nr. 7, sector 2

27-28 mai 2016

Puncte profesionale: 12 puncte

Cursul de formare continuă a fost creat pentru a veni în sprijinul mediatorilor care provin din alte domenii de activitate decât cel juridic și pentru care noțiunile juridice de bază privind legislația în domeniul familiei sunt de un real folos în activitatea lor de mediere.

Multe dintre cazurile care se îndreaptă spre mediere sunt din domeniul familiei, având în vedere avantajele pe care medierea le oferă în ceea ce privește confidențialitatea, rapiditatea, neexpunerea minorului și diminuarea efectelor pe care le are asupra sa un astfel de conflict, reducerea taxelor de timbre în cazul partajelor de bunuri commune și, nu în ultimul rând, decizia care aparține părților în astfel de cazuri atât de delicate și cu mare încărcătura emoțională.

În gestionarea discuțiilor pe perioada procedurii medierii și în redactarea acordului de mediere, noțiuni juridice elementare din domeniul familiei sunt de un real folos mediatorului care dorește să preia astfel de cazuri. Noile instituții prevăzute de Codul civil privind familia (exercitarea autorității părintești, contribuția părinților la creșterea și întreținerea copiilor, instituția logodnei s.a) sunt necesar a se regăsi în vocabularul și în terminologia folosită în documentele redactate de mediator.

Cursul vizează o tematică actualizată și oferă informațiile indispensabile unui mediator care dorește să-și exercite activitatea cu profesionalism.

Formator: av. Claudiu Dedu

Preț: 400 lei

Curs de formare continuă autorizat de Consiliul de Mediere.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: office@trainingpro.ro

Evenimente conexe