Riscuri de concurență: măsuri preventive și inspecții inopinate / 22 aprilie 2016, București

Wolters Kluwer organizează seminarul

Riscuri de concurență: măsuri preventive și inspecții inopinate

București, Sala de cursuri Wolters Kluwer

22 aprilie 2016

Orice firmă care poate intra în zona de risc și în vizorul Consiliului Concurenței trebuie să fie foarte atentă la politica de „compliance”. Această menținere a legalității vizează întreaga organizație. Nu este îndeajuns ca numai departamentul juridic să cunoască legea și jurisprudența, dacă agenții de vânzări, din neștiință sau neglijență, fac înțelegeri interzise cu potențialii concurenți. Așa cum reiese din jurisprudența „T-mobile” de la Curtea Europeană de Justiție, o practică interzisă poate îmbraca forma unei singure întâlniri.

În acest seminar, veți parcurge pașii concreți pentru a ajunge nu numai la o strategie de compliance, dar și la aplicarea ei prin informare și instruire.

În ciuda strategiei preventive, autoritățile pot veni în control. Dacă Consiliul Concurenței (sau în unele cazuri chiar Comisia Europeană) are suspiciuni concrete, poate veni într-o inspecție inopinată, un așa zis „dawn raid”. Inspectorii, odată ajunși la sediul firmei, pot pune sechestru pe arhivă și pot împiedica accesul la harddiskuri și laptopuri. Organizația trebuie să știe ce să facă în acest caz pentru a apăra firma, fără să săvârșească infracțiuni. Aflați în acest seminar ce puteți face pentru a ieși cât mai bine dintr-un asemenea eveniment.

Preț: 400 lei + TVA

În preț sunt incluse următoarele
– diplomă de participare;
– voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer;
– voucher iDrept Expert (acces 30 zile);
– voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.
Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

Tematică
Seminarul se concentrează pe construirea planului concret de compliance, în așa fel încât fiecare întreprindere să se poate pregăti efectiv. În cadrul seminarului, o deosebită atenție va fi acordată următoarelor aspecte:
• Întocmirea planului de compliance în acord cu regulile concurenței
• Întărirea culturii de compliance și conștientizarea sa în cadrul organizației
• Training-uri interne de concurență și de politici relevante specifice organizației
• Inspecții inopinate – pas cu pas, ce este de făcut când vine Consiliul Concurenței în mod neașteptat
• Confidențialitatea și aplicarea corectă a formalităților care asigură confidențialitatea corespondenței cu avocatul
• Clemența, avantajele și dezavantajele aplicării pentru tratamentul de clemență. Cum puteți reduce sau elimina amenda
• Acorduri verticale : Asigurarea legalității clauzelor de neconcurență
• Identificarea restricțiilor (prin obiect sau prin efect) și evitarea acordurilor restrictive

Speakerii evenimentului
• Efthymios BOURTZALAS
Efthymios Bourtzalas este partener la Bird & Bird, una dintre marile firme de avocatură mondiale. Lucrează la Bruxelles, fiind specializat în domeniul concurenței de peste 20 ani. Efthymios Bourtzalas a susținut, de asemenea, mai multe dosare de concurență în România. A lucrat timp de mai mulți ani la DG Concurență din cadrul Comisiei Europene. Domeniile lui de specializare sunt: sectorul energiei, comunicații/media, transporturi, porturi/aeroporturi, agricultură și construcție. Dl Efthymios Bourtzalas este membru al barourilor din Atena și Bruxelles.
• Roxana ANDRAS
Dna Roxana Andras are peste 15 ani de experiență în dreptul concurenței, în calitate de avocat. A colaborat timp de 10 ani cu Telekom, unde a pus în practică politica de compliance a firmei, și a ținut training-uri interne pentru personal. Are experiență directă în România în ceea ce privește inspecțiile inopinate efectuate de către Consiliul Concurenței. Roxana Andras a absolvit Facultatea de Drept a Universității București și deține o diplomă de absolvire de la Sorbonne. A urmat un master în dreptul concurenței la King’s College, London.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com