1,251 citiri

Admitere INM și Barou / 19-20 mai 2016, Iași

Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, în parteneriat cu asociația ELSA Iași organizează conferința

Admitere INM și Barou

Iași, Facultatea de Drept, amfiteatrul Paul Demetrescu

19-20 mai 2016

Conferința „Admitere INM și Barou” este un proiect al Grupului de Initiațivă al studenților Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, realizat în parteneriat cu ELSA Iași. Având ca trăsături definitorii inovaţia şi flexibilitatea tematică, prin intermediul acestui proiect, organizatorii urmăresc să aducă în discuție controversata temă a admiterii la INM, respectiv Barou. Astfel, într-un mediu formal şi într-un cerc de persoane renumite, studentul va fi liber să îşi expună punctul de vedere, temerile și curiozitățile legate de primul său examen important.

Evenimentul va fi deschis de către domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, judecător în cadrul CCR, urmând ca invitații să trateze în prima zi subiectul accederii în profesiile juridice: avocat, judecător, procuror. Printre aceștia menționăm pe doamna judecător Octavia Spineanu Matei, director al Institutului Național al Magistraturii, doamna judecator Ramașcanu Beatrice, formator al Departamentul de Formare al Formatorilor, doamna judecator Garofil Ana-Maria, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, domnul prof. univ. dr. Durac Gheorghe, profesor în cadrul Facultății de Drept și membru în Comisia de examinare pentru susținerea interviului, respectiv domnul judecător Mihail Udroiu ce a făcut parte din Comisia de elaborare a subiectelor în anii anteriori.

Cea de a doua zi este dedicată examenului de admitere în Barou, având ca invitați pe domnul av. dr. Marius Sebastian Striblea, decan al Baroului Iași, domnul av. Tudor Duca, prodecan al Baroului Iași, doamna av. dr. Alina Gentimir și domnul av. Marius Brănici, formatori în cadrul INPPA Iași.

Temele abordate vor pune accent pe admiterea în profesie, controverse şi dificultăţi, relevanţa practicii în timpul studiilor academice, competenţe specifice profesiei, provocările profesiei în sistemul de drept, metode de învățare eficientă. Astfel, studenții vor putea intra în contact cu persoanele cele mai abilitate să ofere informații prețioase oricărui aspirant în profesiile juridice, discuțiile putând fi purtate și liber, nu numai într-o manieră formală, în cadrul sesiunii de networking ce se va desfășura în timpul pauzei de cafea.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ca punct de plecare probele ce vor fi susținute în cadrul concursului de admitere în INM, cunoștințe juridice, raționament logic și interviu. În privința examenului de admitere în cadrul Baroului, pe lângă disciplinele de specialitate, se va trata și disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

În decurs de două zile vor fi așteptați peste 500 de participanți pentru a lua contact direct cu singurul eveniment care îi pune față în față pe studenți cu persoanele care stabilesc tematica și modul de desfășurare al examenelor, așadar considerăm că este o oportunitate foarte bună pentru cei interesați.

Date de contact
Amalia Tudorache, coordonator și director de PR
nr. de telefon: 0742.930.094

Diana Lungu, departament PR
nr. de telefon: 0753.055.580

Evenimente conexe