622 citiri

[ Cum a fost ] Drepturile omului în relațiile internaționale comerciale (ed. 1) / 4-11 iulie 2016, București

Cum a fost

În perioada 4-11 iulie 2016, NILS București a organizat prima ediție a școlii internaționale de vară. Evenimentul a avut scopul de a aduna studenți de la facultăți de drept din toată lumea, tema aleasă fiind “Drepturile omului în relațiile internaționale comerciale“. Evenimentul a constat dintr-o serie de ateliere şi conferinţe desfăşurate la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Din pespectiva organizatorilor proiectul și-a atins toate standardele, reușind să atragă la înscrieri aproximativ 300 de studenți din 26 de țări diferite. Dintre aceștia au fost selectați în jur de 30 de studenți străini și 15 studenți români.

În cadrul evenimentului au fost ţinute mai multe ateliere şi conferinţe împreună cu casele de avocatură NNDKP, Wolf Theiss & Asociații, DLA Piper, Chiuariu & Associates Attorneys at Law, Leaua & Asociații, cadrele didactice Ion Gâlea, Oana Salomia şi Silvia Tăbuşcă, Margaret Wachenfeld, specialistă în drepturile omului și fost consilier UNICEF, dar şi reprezentanţi ai UN Youth Association of Romania și Amnesty International Romania.

O altă componentă importantă a evenimentului au reprezentat-o vizitele turistice, studenţii străini apreciind foarte mult Bucureştiul, marea majoritate a lor declarând ca vor reveni cu prima ocazie. NILS Bucureşti are ca scop constituirea unui pilon cât mai important în cadrul The Network for International Law Students şi crearea unor activităţi cât mai puţin convenţionale pentru studenţii de la drept. Astfel a adunat până acum proiecte variate și unice, şcoala aceasta de vară fiind doar vârful acestor activităţi.

Evenimente conexe

Leave a Reply