790 citiri

[ Cum a fost ] NILS – International Summer School / July 4-11, 2016, Bucharest

Cum a fost

Participanti-la-NILS-Bucharest-International-Summer-School-2016În perioada 4-11 iulie 2016, NILS București a organizat prima ediție a “Bucharest International Summer School”. Evenimentul a avut scopul de a aduna studenți la drept din cat mai multe țări în cadrul unei școli de vară, tema aleasă pentru școală fiind “Drepturile Omului în Relațiile Internaționale Comerciale“. Evenimentul a constat dintr-o serie de ateliere și conferințe desfășurate la Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Scopul evenimentului a fost cel de a aduce la un loc studenți la drept din cât mai multe țări cu perspective diferite asupra dreptului. Proiectul a fost o premieră din toate punctele de vedere pentru NILS București fiind prima activitate la o asemenea dimensiune organizată de către asociația studențească.

Din punct de vedere al diversității evenimentul a fost un succes total fiind participanți din 15 țări, printre acestea fiind prezente țări europene precum Belgia și Olanda, dar și prezențe mai puțin obișnuite precum India, Taiwan, Georgia sau Iran, NILS București preluând astfel întreaga idee pe care o are la bază NILS și anume aceea de a aduna toți studenții la drept din lume. Toți aceștia au dat dovadă însă de o înțelegere fenomenală, oferind dezbateri extrem de bune pe câteva teme dificile de drept.

În cadrul evenimentului au fost ținute mai multe ateliere și conferințe împreună cu casele de avocatură NNDKP, Wolf Theiss, DLA Piper, Chiuariu și Asociații, Leaua și Asociații, cadrele didactice Ion Gâlea, Oana Salomia și Silvia Țăbușcă, Margaret Wachenfeld, specialistă in drepturile omului și fost consilier UNICEF, dar și reprezentanți ai UN Youth și Amnensty International.

O altă componentă importantă a evenimentului au reprezentat-o vizitele turistice, studenții străini apreciind foarte mult Bucureștiul, marea majoritate a lor declarând ca vor reveni cu prima ocazie.

NILS București are ca scop constituirea unui pilon cât mai important in cadrul Network for International Law Student și crearea unor activități cât mai puțin convenționale pentru studenții de la drept. În cei doi ani de activitate de până acum NILS București a încercat in mod constant sa transpună sloganul internațional al organizației: Contribute to our diversity. Astfel a adunat până acum activități extrem de variate și ieșite din comun, școala aceasta de vară fiind doar vârful acestor activități.


The Network for International Law Students (NILS) organize
NILS – International Summer School 
Bucharest
July 4-11, 2016

* for more details: nilsbucharest@yahoo.com

Evenimente conexe

Leave a Reply