4,125 citiri

Învață să fii student! (ed. 4) / 27 septembrie – 2 octombrie 2016, București

Asociația Studenților în Drept organizează

Învață să fii student! (ed. 4)

București

27 septembrie – 2 octombrie 2016

* Înscrierile se fac la adresa: http://isfs.asd-ub.ro/inscriere, până la data de 16 septembrie, inclusiv!
** Evenimentul se adresează exclusiv studenților din anul I ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Organizatorii ISFS16, reprezentanți și membri ASD, au decis în unanimitate adoptarea Statutului Participantului ISFS, act normativ al cărui scop este familiarizarea bobocilor cu facultatea, facilitarea creării de prietenii între participanți și organizatori și, nu în ultimul rând, anticiparea și formularea de răspunsuri pentru toate posibilele întrebări ale participanților, cunoscuți și ca boboci ai Facultății de Drept, Universitatea din București.

În alcătuirea actului normativ, organizatorii au avut în vedere următoarea stare de fapt: Despre bobocii de la Drept s-a reținut că au reușit să treacă de dificilul examen de admitere și că merită o intrare cu dreptul în anul universitar.

Astfel, Statutului Participantului ISFS, adoptat în temeiul art. 51 din Regulamentul de organizare și funcționare a vieții studențești, dispune:
Capitolul I. Dispoziții generale
Art. 1
Proiectul ”Învață să fii sudent – ediția IV”, denumit în continuare #ISFS16, se definește ca ansamblul măsurilor și procedurilor semnate marca #ASD de asigurare a unui mediu ideal atât familiarizării cu facultatea, cât și cu noii colegi.
Art. 2
#ISFS16 se adresează bobocilor Facultății de Drept, Universitatea din București, indiferent de forma de învățământ (zi/ID).
Art. 3
#ISFS16 se desfășoară în perioada 27 septembrie 2016 – 2 octombrie 2016.

Capitolul al II-lea. Înscriere
Art. 4
(1) Înscrierea bobocilor va avea loc în perioada 29 august 2016 – 16 septembrie 2016.
(2) Formularul de înscriere este disponibil pe site-ul ASD, http://isfs.asd-ub.ro/inscriere.
(3) Fiecare participant va primi un mail de confirmare pentru a avea siguranța că formularul său de înscriere a ajuns cu succes la organizatori.

Capitolul al III-lea. Programul #ISFS16
Art. 5
(1) Ziua 1 – 27 septembrie 2016: Prezentarea facultății (prezentarea noțiunilor de curs, seminar, sistem de credite, reclasificare, burse, discursurile conducerii, întrebări și răspunsuri despre colegiu, materii etc.)
(2) Ziua 2 – 28 septembrie 2016: În prima parte a zilei va avea loc un joc de cunoaștere destinat legării de noi prietenii, urmând a se petrece seara în facultate pentru un #movienight.
(3) Ziua 3 – 29 septembrie 2016: Vizita Palatului Parlamentului în prima parte a zilei, urmând o ieșire de grup la Berăria H, în conformitate cu tradițiile ISFS.
(4) Ziua 4 – 30 septembrie 2016: Zi liberă
(5) Ziua 5 – 1 octombrie 2016: Prezentarea Asociației Studenților în Drept (Istoric, organigrama, departamente, cum se intră în ASD, voluntariatul în facultate, discurs din partea unui partener ASD); După prezentarea ASD, va avea loc o conferință despre avocatură și magistratură, având invitați profesioniști din fiecare domeniu.
(6) Ziua 6 – 2 octombrie 2016: Seară de jocuri alături de colegii de grupă, de serie, de an!

Capitolul al IV-lea. Drepturile și îndatoririle participantului ISFS
Art. 6
(1) Participantul ISFS are atât dreptul, cât și îndatorirea de a transforma această experiență într-una unică, de a se distra și de a lega cât mai multe prietenii.
(2) Participantul ISFS are îndatorirea de a pune întrebări atunci când unele aspecte sunt neclare și de a cere ajutorul și sprijinul organizatorilor dacă întâmpină vreo problemă.

Capitolul al V-lea. Dispoziții finale și tranzitorii
Art. 7
(1) Această primă etapă a vieții de student este indispensabilă oricărui student de la Drept.
(2) Urmăriți-ne și pe instagram (@asd_ub), unde vom publica des materiale pentru voi în următoarea perioadă.
(3) Persoane de contact – Adrian Mihai Zamfir, Andrei Sbârnea (coordonatori)
(4) Ne puteți ajuta prin invitarea prietenilor voștri la acest eveniment. 🙂

Evenimente conexe