943 citiri

ELSA Day / 28 noiembrie 2016, București

ELSA București organizează

ELSA Day

București

28 noiembrie 2016

ELSA București celebrează, pe data de 30 noiembrie, ELSA Day, organizând diverse evenimente prin care susține respectarea drepturilor refugiaților.

ELSA Day este un eveniment internațional, organizat pe 28 noiembrie, o zi în care toată rețeaua ELSA realizează diferite activități pe tema ”Migration law”. Problema libertăților de circulație și discriminarea imigranților sunt niște subiecte controversate care, în lumina recentelor acțiuni, au dus la o criză inevitabilă, iar scopul evenimentului este evidențierea importanței respectului drepturilor refugiaților.

Evenimentele organizate cu ocazia ELSA Day sunt următoarele:
12:00-13:30 Prelegere – Refugiații: criza lor sau criza noastră?
13:30-13:45 Premiere concurs de eseuri – Frontiera, premisa discriminării pozitive?
14:00- 15:30 Debate – The Immigrants: Who wants what?
16:00-18:00 Perspective – Migrația – o veritabilă provocare în materie de advocacy
20:30-22:30 Movie Night

Ce este ELSA București?
ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Evenimente conexe