488 citiri

[ Cum a fost ] Gândirea critică sau cum să gândim mai bine / 12 decembrie 2016, București

Cum a fost

La data de 12 decembrie 2016, în Aula Institutului Naţional al Magistraturii a avut loc conferința „Gândirea critică sau cum să gândim mai bine”, adresată auditorilor de justiție. Aceasta a fost susținută de către domnul Sorin Costreie, conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Filozofie a Universității din București.

Evenimentul a fost organizat în contextul încheierii, la data de 9 septembrie 2016, a unui Protocol de colaborare între Institutul Național al Magistraturii și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

În cadrul întâlnirii, domnul conferențiar a oferit auditorilor de justiție o prezentare generală a instrumentelor utile în construcția raționamentelor, precum și sugestii cu privire la dezvoltarea capacității de adaptare la comportamente cognitive care să permită rafinarea argumentării și a gândirii independente. Intervalul de timp alocat întrebărilor și răspunsurilor s-a axat pe analiza metodelor utilizate în procesul de evaluare a informațiilor, auditorii de justiție manifestând interes pentru organizarea unor ateliere aplicate în domeniul abordat în cadrul conferinței.

Activitatea desfășurată la data de 12 decembrie 2016 face parte din seria „Întâlnirilor de bun augur” organizate periodic de Institutul Naţional al Magistraturii pentru auditorii de justiţie.

Adresăm, și pe această cale, mulțumiri domnului conferențiar univ. dr. Sorin Costreie, pentru amabilitatea de a fi acceptat invitația Institutului Național al Magistraturii, precum și tuturor participanților la eveniment.

Evenimente conexe