509 citiri

[ Cum a fost ] Proiecție de film: Suspectul / 14 decembrie 2016, București

Cum a fost

Asociaţia Expert Forum împreună cu Ambasada Regatului Ţările de Jos din România organizează proiectul „Dileme etice în sistemul judiciar”. Proiectul are la bază o serie de filme scurte de origine olandeză care, prin intermediul unor interviuri realizate cu judecători care dezbat probleme etice întâlnite în practică privind opinia publică, aplicarea pedepsei sau rolul îndoielii în conduită profesională.

Scopul proiectului este de a facilita înţelegerea actului de justiţie şi de a discuta, pornind de la situaţiile prezentate în film, probleme etice specifice.

În cadrul acestui proiect se organizează o serie de vizionări destinate tinerilor în curs de formare profesională în cadrul universităţilor din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, la Institutul Naţional al Magistraturii precum şi la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

În acest context, în data de 14 decembrie 2016, orele 15:00 la sediul instituţiei noastre s-a organizat în beneficiul studenţilor o proiecţie de film a episodului „Suspectul” din această serie de vizionări.

După vizionare filmului au urmat, pornind de la situaţiile prezentate în film, o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Asociaţiei Expert Forum, Ambasadei Olandei în România, precum şi cu un procuror şi un poliţist, pe tema luptei împotriva corupţiei şi a riscurilor, dar şi a beneficiilor meseriei de judecător, activitatea bucurându-se de un real succes.

Evenimente conexe