Răspunderea executorului judecătoresc: penală, disciplinară și civilă. Subtemă: Interacţiunea executorului cu avocatul / 31 martie 2017, București

Editura Universul Juridic şi Facultatea de Drept din cadrul Universității din București organizează conferinţa naţională

Răspunderea executorului judecătoresc: penală, disciplinară și civilă. Subtemă: Interacțiunea executorului cu avocatul

București, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, Aula Magna

31 martie 2017

Conferinţa este inclusă în programul de pregătire şi perfecţionare continuă a avocaţilor. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinţei, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Conferinţa se va desfăşura conform următoarei structuri:

I. PANEL PENAL – moderator EVELINA OPRINA

ALEXANDRA MIHAELA ȘINC – procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, formator INM – ”Aspecte procedurale specifice cauzelor având ca obiect acuzații formulate împotriva executorilor judecătorești

MARIA MAGDALENA MILITARU – procuror general adjunct, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București – ”Sfera ilicitului penal în cazul activității executorilor judecătorești (abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, evaziunea fiscală, infracțiunile de fals)”

MIHAIL UDROIU – judecător dr., Curtea de Apel Oradea, formator INM – ”Puterea vulnerabilităților activității executorului judecătoresc. Scurt ghid al confluențelor execuționalului civil cu procedurile penale

VICTOR HORIA DIMITRIE CONSTANTINESCU – judecător, Judecătoria Sectorului 6 București, Secția penală – ”Sfera ilicitului penal în cazul activității executorilor judecătorești (abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, evaziunea fiscală, infracțiunile de fals)”

II. PANEL DISCIPLINAR – moderator VASILE BOZEȘAN

ANDREEA TABACU – conferențiar univ. dr.. judecător, Curtea de Apel Pitești, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal – ”Contestația împotriva hotărârilor Comisiei Superioare de Disciplină. Examen jurisprudențial. a. Fapte reţinute ca abateri b. Încadrarea juridică a acestora c. Sancţiuni aplicate d. Verificarea soluțiilor Comisiei Superioare de Disciplină de către instanţele de judecată

BOGDAN DUMITRACHE – executor judecătoresc, formator INM – ”Este obligatorie (pentru executor) încheierea de încuviinţare a executării silite?

OCTAV-LUCIAN PĂUN – inspector, Corpul de control al ministrului, Ministerul Justiției – ”Limitele răspunderii disciplinare a executorului judecatoresc:
a. prezentarea abaterilor disciplinare prevăzute la art. 47 din Lege – scurte discuții;
b. vătămarea este/nu este o condiție necesară incidenţei răspunderii disciplinare;
c. exemple de fapte ce pot constitui abateri disciplinare, în special prin raportare la
sintagma ,,calitatea actelor şi lucrărilor efectuate de executorii judecătoreşti”;
d. practică judiciară şi disciplinară relevantă”

ROMULUS PUIA – executor judecătoresc, președintele Comisiei Superioare de Disciplină din cadrul UNEJ – ”Rolul și importanța cercetării prealabile în procedura premergătoare exercitării acţiunii disciplinare faţă de executori. Practică relevantă în materie disciplinară”

III. PANEL CIVIL – moderator TRAIAN BRICIU

EVELINA OPRINA – profesor univ. dr., judecător, Tribunalul Ilfov, Secția civilă – ”Limitele controlului profesional în raport cu verificările instanței de executare

TRAIAN BRICIU – profesor univ. dr., avocat, director INPPA – ”Interacțiunea executorului judecătoresc cu avocatul”.

VASILE BOZEȘAN – judecător drd., Tribunalul Teleorman, Secția civilă –
”1. Formele răspunderii civile a executorului judecătoresc
2. Cum se conciliază interesul executorului în menținerea valabilității actelor de executare, necesară evaluării profesionale, cu lipsa calității procesuale pasive a acestuia în unele proceduri judiciare?

Aşa cum v-am obişnuit, vă oferim posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenţi, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinţei. Data-limită până la care puteţi trimite întrebările dumneavoastră este 20 martie 2017 la adresa de e-mail [email protected].

Pentru înscrieri până la 31 ianuarie se oferă o reducere de 10% din taxă*.

ÎNSCRIERI:
Taxa de participare este de 300 de lei** şi include:
– Mapa evenimentului şi diploma de participare;
– Un exemplar al Revistei Legal Point nr. 2/2016;
– Pauzele de cafea şi pauza de masă.

REDUCERI:
– Pentru studenţi, masteranzi sau doctoranzi, precum şi pentru stagiarii profesiilor juridice, reducerea este de 50% (taxa devenind 150 de lei/pers).
– Pentru 2 participanţi din cadrul aceleiaşi firme se oferă o reducere de 10% din preţul pachetului ales (taxa devenind 270 de lei/pers).
– Pentru 3 sau mai mulţi participanţi din cadrul aceleiaşi firme se oferă o reducere de 15% din preţul pachetului ales (taxa devenind 255 de lei/pers).

* Reducerile nu se cumulează.
** Toate preţurile conţin TVA.

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferinţă va fi restricţionat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferinţă, pot solicita returnarea banilor până cel târziu vineri, 17 martie 2017. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulţumim pentru înţelegere.

Pentru mai multe informații sau înscrieri e-mail: [email protected] sau telefon: 0733.674.555.