LEAD 2017. Rolul tinerilor profesioniști din justiție în reformarea sistemului / 26 ianuarie 2017, Chișinău

Centrul Român de Politici Europene Republica Moldova și Asociația INK cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos pentru România și Republica Moldova organizează conferința

LEAD 2017. Rolul tinerilor profesioniști din justiție în reformarea sistemului

Chișinău, Summit Events Chișinău, str. Tighina, 49/3, scara 1

26 ianuarie 2017

LEAD (ediția I, 2017) se adresează tinerilor juriști din Republica Moldova aflați în primii 5 ani de carieră profesională, indiferent de profesia juridică exercitată, masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu. Vom selecta cei mai buni 20 de tineri juriști care vor demonstra potențial de lideri și dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție. Îi căutăm pe acei tineri juriști care au curaj, inițiativă, iau decizii pe baza unor valori și principii bine conturate, sunt motivați și decişi să lupte pentru opiniile și visurile lor!

Despre program

– Cum pot eu schimba sistemul de justiție din țara mea? Cum pot deveni un lider autentic, un lider de opinie sau un agent al schimbării? Care sunt valorile pe care trebuie să-mi construiesc cariera de jurist? Ca student sau tânăr absolvent de drept, probabil că ți-ai pus adesea toate aceste întrebări. Facultatea de drept îți pune bazele teoretice pentru a face primii pași în carieră, însă ceea ce lipsește sunt tocmai abilitățile.
– Ca participant în program, vei beneficia de multe oportunități de dezvoltare personală, formare și învățare. LEAD este despre a asimila abilități de leadership și a munci împreună pentru ca Republica Moldova să devină un stat de drept în adevăratul sens al cuvântului.
– Modelul nostru educațional pleacă de la o viziune și un set de valori comune. Cele 5 sesiuni de training din cadrul programului îmbină modulele de leadership (3/4 din timpul petrecut în sală din care 1/3 teorie și 2/3 exerciții practice) cu cele pe justiție (1/4 din timp, sub forma unor workshop-uri sau discuții deschise cu experți din interiorul sau care lucrează în beneficiul sistemului de justiție).
– Prezența la toate cele 5 sesiuni este esențială. Odată ce ai intrat în sala de training, ne așteptăm să vrei să afli lucruri noi, să pui întrebări și să ceri clarificări. Toți trainerii și invitaţii noștri își doresc un dialog deschis, feedback constant și punerea în practică a celor învățate.

Ce presupune LEAD 2017

Conferința de deschidere (Chișinău, 26 ianuarie 2017)
– Sesiunea 1 | Viziune şi creativitate | 26-29 ianuarie 2017
– Sesiunea 2 | Conducerea unei echipei și munca în echipă | 16-19 februarie 2017
– Sesiunea 3 | Managementul schimbării și luarea celor mai bune decizii | 9-12 martie 2017
– Sesiunea 4 | Abilităţi de comunicare și prezentare. Învață să convingi! | 6-9 aprilie 2017
– Sesiunea 5 | Managementul Proiectelor. Setul de unelte necesar juriștilor | 11-14 mai 2017
– Vizită de studiu | Sistemul de justiție din România | București, 7-9 iunie 2017
– Eveniment de absolvire | Chișinău, 2 iulie 2017

Toate costurile programului (mese, cazare, pauze de cafea, materiale de training, deplasări în România sau între Chișinău și locațiile sesiunilor) sunt acoperite de organizatori.

De ce LEAD 2017?

– Participi într-un program în care vor fi selectați cei mai talentați tineri juriști din Republica Moldova;
– Ai ocazia să discuți într-un cadru relaxat și informat cu decidenți și profesioniști cu o activiate remarcabilă în domeniul justiției;
– Iei parte la 5 sesiuni de training a câte 4 zile în care îți vei îmbunătății abilitățile de lider;
– Afli cum să construiești o viziune și cum să-ți folosești creativitatea;
– Înveți să lucrezi în echipă și să conduci o echipă;
– Descoperi ce este managementul schimbării și afli despre luarea celor mai bune decizii;
– Înveți cum să-ți construiești brandul personal;
– Îți perfecționezi vorbitul în public și afli ce tehnici de persuasiune poți folosi în diferite contexte;
– Înveți să oferi feedback și afli care îți sunt puncte forte și unde mai ai de lucrat;
– Afli tot ce ai nevoie despre managementul de proiect și lucrezi în echipa la elaborarea și implementarea unor proiecte de grup prin care contribui la schimbarea sistemului de justiție din Republica Moldova. Pe parcursul sesiunilor de training, vei dezvolta alături de ceilalți participanți idei de proiecte care vizează probleme-cheie din sistemul de justiție sau din societatea moldovenească privită ca ansamblu. Structura programului, prin succesiunea temelor celor 5 sesiuni de training, te va ghida în aplicarea abilităților învățate și va facilita folosirea instrumentelor dobândite pentru îndeplinirea scopului practic al proiectului/elor de grup.
– Mergi într-o vizită de studiu la București unde vei avea ocazia să întâlnești reprezentanți din instituții importante ale sistemului de justiție românesc (Curtea Constituțională, Ministerul Justiției, Tribunalul București, Direcția Națională Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii, etc), experți din ONG-uri precum și cu membrii rețelei de absolvenți ai programului „Lideri pentru Justiție” din România.
– Devii parte dintr-o rețea puternică care va crește și se va consolida în următorii ani odată cu următoarele generații.

Vă rugăm să confirmați participarea până luni, 23 ianuarie 2017, la adresa: olesea.garbuz@crpe.ro sau telefonic la numărul: 069.250.331.

Va mulțumim și vă așteptăm cu interes!

Evenimente conexe