Cultura dreptului european: Drept și politică în Uniunea Europeană / 24 februarie 2017, Galați

Asociația Română de Drept și Afaceri Europene și Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” din Galați organizează dezbaterea

Cultura dreptului european: Drept și politică în Uniunea Europeană

Galați, Facultatea de Drept a Universității Danubius din Galați, Sala Senatului

24 februarie 2017, ora 12:00

Europa, identitatea europeană, locul și rolul dreptului și al politicii în Uniunea Europeană sunt termenii cheie ai interacțiunii științifice dintre studenți, profesori și invitații speciali.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt:

Mihai ȘANDRU – profesor universitar la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” şi Universitatea din Bucureşti. A fondat şi coordonează Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. Judecător ad hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi al Asociaţiei Române de Drept şi Afaceri Europene. Redactor şef al Revistei române de drept european (Wolters Kluwer).

Tudor AVRIGEANU – cercetător științific gradul II în cadrul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Magister în drept comparat și doctor în drept al Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn, specializat in filosofia dreptului și teoria dreptului penal.

Intrarea este liberă iar cei prezenți vor primi diplome de participare.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”, Ana Alina IONESCU DUMITRACHE.