816 citiri

[ Cum a fost ] Întâlnirea Comisiei Barourilor de Est / 5 mai 2017, Craiova

Cum a fost

Baroul Dolj a organizat în ziua de vineri, 5 mai 2017, ședința Comisiei Barourilor de Est a Federației Barourilor din Europa, care a avut loc la sediul Facultății de Drept din Craiova și la care au participat reprezentanți ai barourilor din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia și România.

Decanul Facultății de Drept din Craiova, prof. univ. dr. Sevastian Cercel, a deschis lucrările ședinței, după care Stanca Gidro, președintele Comisiei Barourilor de Est și Christoph Munz, vicepreședinte, au prezentat activitatea Federația Barourilor din Europa, beneficiile membrilor federației, rolul, importanța și proiectele Comisiei Barourilor de Est.

În alocuțiunea sa, av. Lucian Bernd Săuleanu a mulțumit participanților pentru efortul de a se deplasa la Craiova și a subliniat importanța cooperării internaționale pentru dezvoltarea profesiei de avocat.

În continuare, au fost discutate problemele comune ale avocaților din barourile est-europene și propuneri de acțiune comună prin intermediul Federației Barourilor din Europa, toți participanții care au luat cuvântul fiind de acord că, indiferent de țară și barou, problemele avocaților sunt aceleași și pot fi rezolvate prin întreținerea bunelor relații, prin solidaritate și prin acțiuni comune.

Ședința a fost rezultatul bunelor relații de cooperare internațională pe care Baroul Dolj le are cu Federația Barourilor din Europa, pe de o parte și cu barourile din estul și sudul Europei, neafilitate la Federație, pe de altă parte. La ședință au participat decanii și alți reprezentanți ai barourilor Chișinău, Dresda, Luxemburg, Nis, Tirana, Varșovia, Vidin, Salonic și Zajecar. Din România au participat decanii barourilor Argeș, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Dolj.


Baroul Dolj si Federatia Barourilor Europene organizeaza

Întâlnirea Comisiei Barourilor de Est

Craiova, Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, Sala de Consiliu

5 mai 2017, 12:00

Meeting / Agenda
Presentation of the European Bars Federation / Prezentarea Federatiei Barourilor Europene
Evolution and importance / Evolutie si importanta
Christoph MUNZ, Vice-President

Presentation of the Eastern Bars Commission / Prezentarea Comisiei Barourilor de Est
Role and importance / Rolul si importanta
Stanca Ioana GIDRO, President

Romanian consulates and embassies’ role in supporting collaboration between bars from various European countries for cases with citizens from the diaspora. Practical involvement possibilities of the consulates in international projects of the Eastern Bars Commission / Rolul consulatelor si ambasadelor romane, sprijinirea colaborarii barourilor dintre diverse tari europene pentru cauzele care privesc cetatenii din diaspora. Modul concret de implicare a consulatelor ın proiectele internationale ale Comisiei Barourilor de Est
Geanina BOICU, Former General Consul of Romania in Barcelona

Discussions about the schools legal education project / Discutarea proiectului de educatie juridica in scoli

Discussions about the common challenges of the lawyers from the East Bars and proposal of joint actions, through FBE – CCBE / Punctarea problemelor comune ale avocatilor din barourile est-europene si propuneri de actiune comuna prin intermediul FBE – CCBE

Conclusions / Concluzii

 

Evenimente conexe