1,029 citiri

How to Build Trust in Institutional Arbitration / 12 octombrie 2017, București

AHK România organizează conferința

How to Build Trust in Institutional Arbitration

București, Hotel Marriott

12 octombrie 2017

Începând cu anul acesta, AHK România inițiază o serie de conferințe anuale pe tema arbitrajului. Pentru prima ediție am invitat experți din țări europene, pentru a ne relata experiența lor în arbitrajul internațional și ne prezenta aspecte practice legate de arbitraj.

Vorbitorii noștri:
Piotr Nowaczyk, Polonia: arbitru cunoscut la nivel internațional, cu peste 200 de procese arbitrale încheiate și fondator al Polish Arbitration Bulletin.
– dr. Claudiu Dinu, România: membru în conducerea Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.
– dr. Christian W. Konrad, Austria: arbitru în numeroase litigii internaționale, de regulă în poziția de supraarbitru sau arbitru unic; membru în numeroase instituții arbitrale și expert în grupuri de lucru cu specific juridic.
Csaba Kovacs, Marea Britanie: activează la ora actuală pentru CMS Cameron McKenna LLP din Londra, specializat în arbitraj.
Cristiana Stoica, România: avocat cu vastă experiență, fondatoare a uneia dintre cele mai de succes case de avocatură din România, vicepreședinte al Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România.
– prof. dr. Hanns-Christian Salger, Germania: avocat practicant în Germania, SUA, Cehia și Hong Kong; arbitru și mediator; profesor onorific la universitatea J.W.Goethe din Frankfurt.
Jan K. Schäfer, Germania: arbitru cu experiență în Germania, Olanda și Singapore.
Bianca Krakkai, Germania: avocat și președinte al Asociației Germano-Române a Juriștilor.

Moderatorul nostru:
– prof. dr. Claus Köhler: în procesele arbitrale din Germania, Polonia și SUA reprezintă părțile în specializările Intellectual Property și Compliance. A activat ca arbitru sau reprezentant al părților în 36 de procese arbitrale (ICC, UNCITRAL, DIS și ad hoc). Este președintele Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România.

Sperăm să suscităm interesul companiilor, al avocaților și al altor factori de decizie din economie. Am constatat că experiența altor țări europene în privința arbitrajului este una pozitivă, arbitrajul reprezentând o alternativă atractivă în afara tribunalelor de stat. Durata scurtă a procesului, flexibilitatea în derularea procesului sau participarea activă a experților tehnici sunt doar câteva dintre avantaje. Parteneri internaționali și-au arătat interesul pentru proiectul nostru.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: drahk@ahkrumaenien.ro

Evenimente conexe