1,141 citiri

New Perspectives in Construction Law (ed. 3) / 27 octombrie 2017, București

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor în parteneriat cu Universitatea de Construcții București organizează conferința științifică

New Perspectives in Construction Law (ed. 3)

– Implementarea BIM în proiectele de construcții –

București, Universitatea Tehnică de Construcții, Bulevardul Lacul Tei 124

27 octombrie 2017

Condițiile din ce în ce mai stricte de pe piața construcțiilor, cerințele clienților și tehnologiile avansate determină dorința unei informații bine structurate pentru a proiecta, construi și gestiona proiecte de construcții de succes. Menținerea și comunicarea între factorii implicați a fost și va rămâne o provocare, iar din acest punct de vedere, BIM este în prezent cea mai bună tehnologie disponibilă pentru a structura informațiile unui proiect cât mai bine și mai util pentru persoanele care o utilizează, cât și pentru o gamă largă de sisteme computerizate, în final pentru a sprijini activitățile tuturor membrilor unei echipe de proiect.

Speakerii invitați să participe la Conferința din acest an vor vorbi despre implementarea cu succes a BIM într-o gamă largă de tipuri de proiecte, în toate fazele ciclului de viață, de la ideea de proiect și până la managementul acestuia și de oportunitatea de a impune prin legislația din domeniu utilizarea BIM în proiectele publice, după modelul britanic, german sau italian.

Alături de principala temă, aceea a implementarii BIM, vor fi abordate și teme de actualitate precum metode de rezolvare a disputelor în construcții, modelele de contracte (administrative, civile sau formele standard), reglementările privind autorizarea lucrărilor de construcții sau calitatea acestora.

Cea de-a treia ediție a Conferinței „New Perspectives in Construction Law” va fi deschisă de apreciați speakeri internaționali și români din mediul academic și profesional, iar evenimentul va continua cu o sesiune de lucru oferită de specialiștii în BIM, atât din România cât și din străinătate, în încercarea de a aborda provocările pe care le presupune acest domeniu, unde suntem și unde vom fi peste câțiva ani. Conferința va presupune de asemenea, organizarea unui Academic Forum, în cadrul cărora vor fi prezentate lucrările științifice înscrise la această ediție. Lucrările pot fi înscrise pe teme din domeniul dreptului constructiilor vizând atât aspecte practice, cât și teoretice. Acestea pot fi înscrise până pe data de 20 octombrie 2017, la pagina web: http://rscl.ro/inscrierelucrari2017/.

Nu în ultimul rând, evenimentul își propune să ofere un spațiu de networking pentru profesioniști din domeniul construcțiilor, motiv pentru care, va fi organizat un workshop care va reuni atat teoreticieni, dar mai ales apreciați practicieni.

Înscrierea participanților se face prin intermediul site-ului Asociației Române de Dreptul Construcțiilor, la http://rscl.ro/inregistrare2017/.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: office@rscl.ro

Evenimente conexe