879 citiri

Dileme etice în sistemul judiciar. Film şi dezbateri (ed. 3) / 14 noiembrie 2017, Iași

Asociaţia Studentilor la Drept organizează

Dileme etice în sistemul judiciar. Film şi dezbateri (ed. 3)

Iași, Facultatea de Drept, sala Vespasian Pella

14 noiembrie 2017, 16:00

Profesia de judecător și întreaga ei semnificație a reprezentat dintotdeauna un punct de interes pentru societate, în general, dar mai ales pentru cei care aspiră la aceasta. Noblețea magistratului, moralitatea pe care o presupune precum și multe alte aspecte ce pot fi abordate relativ la activitatea unui judecător continuă să exercite o fascinație pentru mulți dintre noi, studenții la Facultatea de Drept, sosiți aici cu multe visuri și speranța unei cariere strălucite in domeniu. Tocmai de aceea, toate acestea vor fi aduse în discuție în cadrul sesiunii de film și dezbateri, intitulată „Dileme etice în sistemul judiciar”, cu ocazia căreia veți înțelege și dedesubturile calității de magistrat, nu doar ceea ce se observă cu ochiul liber, doar privind fugitiv în jurul nostru.

Evenimentul menționat presupune vizionarea celui de al 3-lea film din seria „Kijken in de ziel” („Privind în suflet”) în care sunt luate interviuri unui număr de 12 judecători din Olanda. Răspunsurile pe care le oferă la aceste interviuri, perspectiva pe care fiecare dintre ei o abordează vă vor provoca mintea la idei interesante si curiozități pe care să le ridicați în dezbaterea ce va urma, moderată de către prodecan conf. dr. Ioana Maria Costea.

Astfel, în cazul în care ai în vedere susținerea interviului din cadrul examenului de admitere la Institutul Național de Magistratură și nu numai, sau dorești pur și simplu să pătrunzi în misterul profesiei de judecător pentru o după-amiază, vă așteptăm în număr cât mai mare, marți, 14 noiembrie 2017, la ora 16:00, în sala Vespasian Pella!

Evenimente conexe