976 citiri

Plagiatul în România / 22 noiembrie 2017, București

Revista Curierul Judiciar și Editura C.H. Beck organizează dezbaterea

Plagiatul în România

– Târgul de carte Gaudeamus –

București, Pavilionul Central Romexpo, Sala “Bursa de contacte”, nivel 3.20, stand 132

22 noiembrie 2017, 13:00-14:00

Evenimentul face parte din seria de manifestări prilejuite de ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură și se va desfășura în Pavilionul Central Romexpo, Sala „Bursa de contacte” nivel 3.20 stand 132.

Dezbaterea moderată de dr. Alin Speriusi-Vlad are ca punct de plecare studiile despre fenomenul plagiatului publicate în revista Curierul Judiciar nr. 9/2017 ale unor prestigioși practicieni din diferite domenii: dr. Mircea Ursuța, Gabriel Turcu, dr. Lucian Poenaru, dr. Dorin Isoc, dr. Vasile Docea, George Vasile, dr. Sonia Florea.

Cu această ocazie vor fi abordate teme privind răspunderea pentru plagiat din perspectiva dreptului administrativ, răspunderea civilă pentru plagiat, răspunderea penală, practica judiciară privind aplicarea legislației antiplagiat și a legislației privind drepturile de autor, probațiunea aferentă procedurilor judiciare în care se invocă plagiatul, dar și componenta nejuridică a plagiatului, care ajută substanțial la interpretarea legislației din acest domeniu.

La eveniment va participa și cunoscuta jurnalistă dr. Emilia Șercan căreia distinsul profesor Vlad Constantinesco i-a împărtășit din experiența academică și expertiza acestuia în cercetarea acuzațiilor de plagiat într-un interviu oferit în exclusivitate revistei Curierul Judiciar.

La dezbatere sunt invitați să participe directorii școlilor doctorale, studenții înscriși la cursurile școlilor doctorale, avocați, judecători, specialiști în proprietate intelectuală, decanii facultăților de drept, rectorii universităților unde sunt organizate școli doctorale, jurnaliști. precum și toate persoanele interesate de fenomenul plagiatului.

În urma acestui dialog, problematica plagiatului trebuie să conducă discuțiile și analizele juriștilor înspre stabilirea criteriilor de apartenență a unei opere la genul științific.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: cj@beck.ro

Evenimente conexe