891 citiri

Post Judicium (ed. 2) / 29 noiembrie 2017, București

Asociaţia Studenţilor în Drept în colaborare cu Penitenciarul București-Jilava organizează

Post Judicium (ed. 2)

București

29 noiembrie 2017, 13:00

Vorbim tot timpul despre cât de important este dreptul la libertate, despre cum să îl ocrotim, despre cum ceilalți trebuie să ni-l respecte.

Cum e viaţa când libertatea ta trebuie să plătească prețul libertății celuilalt? Cât de mare este responsabilitatea celui care pronunță o sentință de privare de libertate? Odată condamnat, mai ştii cum e să fii liber?

Asociaţia Studentilor în Drept, în colaborare cu Penitenciarul București-Jilava, vă oferă ocazia de a vă răspunde la aceste întrebări prin participarea la proiectul ”Post Judicium”, aflat la a II-a ediție.

Acest proiect vă oferă șansa să aflaţi mai multe informaţii despre mediul penitenciarelor, ce presupune ispășirea unei pedepse cu închisoarea și cum influențează această perioadă de detenție psihologia infractorului, în cadrul unei vizite asistate de prof. univ. dr. Cristina Rotaru-Radu, actual judecător la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație si Justiție.

Scopul central al proiectului este asumarea viitoarei cariere și a deciziilor pe care urmează să le luați, precum și impactul acțiunilor sau inacțiunilor voastre asupra vieții oamenilor cu care veţi lucra în viitor.

Cum pot să mă înscriu?
Proiectul se adresează studenților din anii de studiu II-IV. Te poți înscrie până pe 16 noiembrie la ora 23:59, prin completarea formularului de înscriere corespunzător anului de studiu:
Anul II: https://goo.gl/gZRm6S
Anul III: https://goo.gl/eQxMS4
Anul IV: https://goo.gl/BMeo32

Pentru ca înscrierea să fie valabilă, este necesară atât completarea formularului, cât și trimiterea unor screenshoturi de pe ADMA care să ateste notele obținute în anul anterior de studiu, printr-un e-mail care să conțină numele complet și grupa la adresa postjudicium@asd-ub.ro.

Vizita la Penitenciarul București-Jilava va avea loc în data de 29 noiembrie 2017, începând cu ora 13:00.

Transportul de la Facultatea de Drept la Penitenciarul București-Jilava și înapoi va fi asigurat de către ASD, contra unui preț de transport ce va fi anunțat ulterior.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimente conexe