850 citiri

Concursul de procese simulate de drept penal / 13 decembrie, Craiova

ELSA Craiova organizeaza

Concursul de procese simulate de drept penal

Craiova, Facultatea de Drept, sala 0.2

13 decembrie, 16:00

In calitate de studenti la Drept traim mereu cu gandul si cu motivatia ca vom deveni intr-o zi practicieni. Subiecti activi intr-o lume in care justitia si legile ne inconjoara pretutindeni, alegem sa nu fim pasivi la ceea ce se intampla in jurul nostru. Armele cu care operam: codurile si cartile voluminoase.

De aceea, ELSA Craiova prin intermediul departamentului Activitati Academice va lanseaza o provocare careia speram sa-i raspundeti: Concursul de procese simulate. Tematica de anul acesta este Dreptul Penal, iar speta prezentata pentru acesta va va strani cu siguranta interesul. Ca orice studenti la Drept ne intriga orice speta, orice „poveste” care poate imbraca un caracter juridic.

Conform regulamentului, trebuie sa formati o echipa din doi studenti in care fiecare isi va alege fie rolul avocatului, fie cel al procurorului. Bineinteles, procurorul isi va sustine pledoaria ca acuzator, iar avocatul ca aparator al celui inscriminat in speta data. Fiecare dintre voi isi va sustine punctul de vedere contra avocatului/procurorului din cealalta echipa, urmand ca echipa castigatoare sa fie anuntata dupa sustinerea pledoariilor tuturor participantilor din cele doua echipe.

Castigatorii vor fi alesi in urma deliberarilor unui complet de judecata format din: judecator Gabriela Alexandroiu, avocat Ion Catalin Voiculescu si Avocat Elena Oancea. Acestia vor alege ce echipa va pleca acasa cu premiile oferite de sponsorii nostri: cate un pachet de carti de Drept in valoare de 500 lei!

Inscrierile se fac in perioada 29 noiembrie – 12 decembrie 2017, ora 23:59 asa ca va sfatuiesc sa va grabiti! Pentru acestea, dar si pentru nelamuriri sau intrebari va rog frumos sa o contactati pe organizatoare: o gasiti cu numele de Facebook Calinoiu Raluca.

Aici puteti vedea si speta: https://docs.google.com/document/d/1PPlORFgL1xw5Z2gvwTTqgQBJWJ0QVs36XKchW_N9mrI/edit

Echipa castigatoare va merge in marea finala nationala unde va avea ocazia de a-si sustine pledoariile in fata altor echipe din toata tara.

Evenimente conexe