655 citiri

Filosofia dreptului de la iluminism la contemporaneitate / 17-19 mai 2018, București

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” organizează conferinţa internaţională

Filosofia dreptului de la iluminism la contemporaneitate

București

17-19 mai 2018

Lucrările conferinţei se vor desfăşura în plen şi pe trei secţiuni după cum urmează:
Secţiunea I: Filosofia dreptului și devenirea istorică. Dimitrie Cantemir și iluminismul
Secţiunea a II-a: Doctrina juridică de la iluminism la raționalitatea științifică contemporană
Secţiunea a III-a: Probleme actuale ale filosofiei dreptului

Evenimentul ştiinţific va fi onorat de prezenţa Profesorului Mortimer Sellers, preşedinte al Asociaţiei Internaţionale pentru Filosofia Dreptului şi Filosofia Socială (International Association for Philosophy of Law and Social Philosophy). În calitate de preşedinte de onoare al conferinţei şi în semn de recunoaştere a excepţionalelor sale realizări profesionale, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” va acorda Profesorului Mortimer Sellers titlul de Doctor Honoris Causa.

Deschiderea lucrărilor conferinţei internaţionale va avea loc in data de 18 mai 2018, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii, urmată de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa. Programul detaliat al conferinţei şi festivităţilor îl vom transmite ulterior.

Prin tematica abordată, conferinţa internaţională “Filosofia dreptului de la iluminism la contemporaneitate”, centrată pe filosofia dreptului în context european, cu reflectarea operei lui Dimitrie Cantemir în filosofia dreptului şi în ideile de unitate naţională la nivel european, se integrează în ansamblul evenimentelor organizate la nivelul Universităţii noastre dedicate aniversării a 100 de ani de la desăvârşirea făuririi statului naţional român.

Pentru întreaga comunitate academică a Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir”, prezenţa domniei voastre la acest eveniment va fi o deosebită onoare.

:: Formularul de înscriere
:: Agenda
:: Comitetul științific și organizatoric

Evenimente conexe