Protecţia datelor personale – obligaţii legale şi soluţii tehnice / 14 martie 2018, Constanța

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comert, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează seminarul

Protecţia datelor personale – obligaţii legale şi soluţii tehnice

Constanța, Sala de conferinţe CCINA, B-dul Alexandru Lăpuşneanu 185A, etaj II, intrarea Ag. BRD

14 martie 2018, 10:00

Până la intrarea în vigoare, la 25 mai 2018, a Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), mai este puţin timp şi dacă nu luaţi măsuri pentru conformare legală, amenzile sunt foarte mari.

Pentru nereguli privind modul în care colectaţi, prelucraţi şi securizaţi informaţiile personale despre angajaţii şi clienţii dvs, amenzile prevăzute de Regulamentul UE sunt de 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri anuală.

Iar conformarea presupune un efort complex, care începe cu identificarea datelor sensibile, localizarea acestora şi continuă cu gestionarea accesului la ele şi cu protecţia lor.

Ce spune acest Regulament? De ce este atât de important?
GDPR spune în principiu că informaţiile pe care le deţineti despre clienţii dvs. (nume, adresă, adresa de e-mail, telefon, CNP, date privind starea lor de sănătate sau convingerile politice etc.) sunt informaţii CONFIDENTIALE şi nu pot circula liber! Ele trebuie protejate, iar responsabilitatea protejării lor vă revine în întregime dvs.!

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comert, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, pentru a veni in întâmpinarea dumneavoastră, organizează în data de 14 martie 2018, seminarul “Protecţia datelor personale – obligaţii legale şi soluţii tehnice“, începând cu ora 10:00, în Sala de conferinţe C.C.I.N.A, B-dul Alexandru Lăpuşneanu 185A, etaj II, intrarea Ag. BRD.

Evenimentul se adresează companiilor, autorităţilor publice, institiţiilor, ONG -urilor care procesează date cu caracter personal si va fi susţinut de av. dr. Andrei Săvescu, unul din cei mai cunoscuţi experţi în protecția datelor din România.

Predă cyberlaw din anul 2005, la Universitatea Româno-Americană și, din anul 2015, la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului de masterat. A susținut conferințe, dezbateri și ateliere, organizate de Societatea de Științe Juridice, cu privire la aplicarea Regulamentului general privind protecția datelor, la care au participat sute de profesioniști, manageri, consilieri juridici și avocați de top, din case de avocatură prestigioase. Andrei Săvescu este directorul Revistei Române pentru Protecția Datelor.

Agenda
10:00-10.30 Înscrierea participanţilor
10:30-12.00 Partea I
– Regulamentul General privind Protecția Datelor
– Ce trebuie să facă operatorii economici şi cum?
– Probleme juridice pe care le ridică noua reglementare
– Cine poate fi data protection officer (DPO)?
12:00-12:30 Prezentare soluţii tehnice
12:30-13:30 Pauza de cafea
13:30-15:00 Partea a II-a
Sesiune exclusivă de întrebări şi răspunsuri

Important!

Sesiune exclusivă de întrebări şi răspunsuri

Ca element de noutate, participanţii pot trimite până în data de 12 martie 2018, 1-2 întrebări la adresa de e-mail: een@ccina.ro, urmând ca expertul Andrei Savescu să vă ofere răspunsurile concrete şi bine documentate, în cadrul Sesiunii de intrebari si raspunsuri. În timpul evenimentului propriu-zis, în data de 14 martie 2018, puteti adresa şi alte întrebări.

În plus, organizatorii vor oferi participanţilor şi posibilitatea de a discuta direct cu furnizori de soluţii tehnice de management şi securitate date (Crucial Systems SRL, GMB Computers SRL ş.a.)

Domeniul este extrem de complex şi ridică probleme pe care este extrem de greu să le identificaţi şi solutionaţi singuri. De exemplu: în cazul unei eventuale breşe de securitate IT, care duce la un acces nepermis la datele personale ale clienţilor, responsabilitatea poate fi imputată companiei care a implementat soluţia de securitate respectivă.

Taxa de participare este de 140lei+TVA pentru firmele/organizaţiile care sunt membre CCINA Constanţa şi 160lei+TVA pentru firmele/organizaţiile care nu sunt membre CCINA Constanţa şi se va achita până în data de 12 martie 2018, în contul: CCINA Constanţa: RO59BRDE140SV05935041400, deschis la BRD Sat Vacanţă sau la casierie ( b-dul Al Lapusneanu 185 A, parter).

Se va elibera diplomă de participare.

Pentru buna desfăşurarea a evenimentului, vă rugăm să confirmaţi participarea prin transmiterea formularului anexat, până în data de 12 martie 2018, la e-mail: een@ccina.ro sau fax: 0241 619454.

Informaţii suplimentare: Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, telefon: 0241.550.960, e-mail: een@ccina.ro, persoana de contact Corina Ürmösi sau e-mail: ruxandra.serescu@ccina.ro, persoana de contact Ruxandra Serescu.

Evenimente conexe