600 citiri

Seminarul Național Revisal / 9 februarie 2018, București

Rentrop & Straton organizeaza

Seminarul National Revisal

Bucuresti, Hotel Crowne Plaza

9 februarie 2018

Nu trebuie sa ratati Seminarul National Revisal 2018!
Este un eveniment de elita, cu lectori de calibru (Rodica MANTESCU, Andreea TUDORIE si Luminita OBACIU), unde veti afla informatii mai putin cunoscute despre impactul modificarilor aduse de Codul Muncii si O.U.G. nr. 53/2017 asupra Revisal, cu referire detaliata la:

• Registrul de evidenta a salariatilor in contextul abrogarii H.G. nr. 500/2011 si intrarii in vigoare a H.G. nr. 905/2017

• Termene de transmitere a elementelor componente ale registrului public; regulile privind ReviSal, documentul care se aplica si ce prevede prelungirea termenului de raportare în ReviSal a majorarii salariilor brute

• Dezbateri pe marginea modificarilor esentiale cuprinse in H.G. nr. 905/2017:
– punerea in aplicare a O.U.G. nr. 79/2017 si a O.U.G. nr. 82/2017 – tinand cont de obligatia angajatorilor de a initia negocierea colectiva;
– noi elemente de declarat;
– modificari cu privire la termenele de declarare;

• Obligatii ale angajatorului ce decurg din legislatia specifica care reglementeaza Registrul general de evidenta a salariatilor – dosarul de personal – intocmire, utilizare si arhivare;

• Dispozitii tranzitorii ale H.G. nr. 905/2017, privind Registrul general de evidenta a salariatilor

• Sanctiuni contraventionale si modalitatea de contestare a acestora in contextul aplicarii corecte a legislatiei specifice

• Prevederi specifice de completare a registrului reglementate de O.U.G. nr. 53/2017 privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii

• Versiune electronica 6.0.6. a Registrului general de evidenta a salariatilor:
– elemente de noutate – transferul/schimbare loc de munca/schimbare gestiune registru in conditiile prevazute de lege, salavarea bazei de date de catre angajatori, elemente suplimentare de validare de date, actualizarea COR, interfata prietenoasa, proceduri de recuperare baze de date de la Inspectia Muncii, etc.
– structura si formatul fisierului aferent registrului electronic care trebuie transmis la Inspectia Muncii;
– metodologia de intocmire, completare si transmitere catre inspectoratele teritoriale de munca a datelor in registrul general de evidenta a salariatilor, care este administrat de Inspectia Muncii;
– spete frecvente si modalitati practice de solutionare a acestora prin exemple.

• Codul muncii 2017 – modificari prin O.U.G. nr. 53/2017, interpretari, regim sanctiuni, sanctiuni complementare, raspunsuri spete.

In plus, beneficiati de sectiunea de consultanta personalizata in cadrul careia aveti ocazia sa adresati intrebari unor specialisti de top in dreptul muncii si, desigur, sa primiti raspunsuri profesioniste si 100% practice.

De ce este atat de important Revisal?
Neregulile se sanctioneaza cu amenzi extrem de dure!

Poate nu stiati, dar sunt nu mai putin de 14 contraventii legate de registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), sanctionabile cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 50.000 de lei.

Nu e de mirare, deci, ca aceasta HG ofera o paine alba de mancat inspectorilor ITM, preocupati permanent sa isi faca planul de amenzi. Cum va asigurati ca sunteti permanent in regula si la adapost de sanctiuni?

Iata cum va ajuta participarea la Seminarul National Revisal 2018
1. In primul rand, la acest seminar va veti forma o imagine de ansamblu, foarte precisa si foarte detaliata, a lucrurilor obligatoriu de stiut despre REVISAL:
• Cadrul legal
• Sfera de aplicabilitate
• Obligatii generale ce le revin institutiilor/autoritatilor publice
• Sanctiuni pentru neindeplinirea obligatiilor
• Procedura de completare si transmitere a REVISAL

2. In al doilea rand, la acest seminar veti beneficia de instructiuni, atentionari si sfaturi privind fiecare aspect care, in practica, s-a dovedit ca genereaza probleme. Iata mai jos cateva exemple, selectate din randul intrebarilor primite in cadrul editiilor trecute:

Intrebarea 1
„Sporurile de ore suplimentare si de weekend trebuie trecute in Revisal chiar daca angajatul nu beneficiaza de ele in fiecare luna?”

Intrebarea 2
„Sumele de bani reprezentand prime se inregistreaza in ReviSal?”

Intrebarea 3
„Concediile fara plata se introduc in Revisal la rubrica unde sunt prevazute cauzele de suspendare? Se intocmeste si decizie de suspendare?”

Intrebarea 4
„In cazul in care unui salariat i se suspenda contractul individual de munca conform art 51 lit. a (concediu ingrijire copil pana la 2 ani), in afara de decizia de suspendare depusa la ITM se mai face si ReviSal pentru aceasta suspendare?”

Intrebarea 5
„Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata de 3 luni. Dupa expirarea contractului doresc sa-l reangajez imediat tot pe o perioada de 3 luni. Cum procedez? Exista posibilitatea reactivarii contractului in Revisal?”

Intrebarea 6
„La modificarea tipului de contract in Revisal, se cere data la care se produce modificarea. Trebuie trecuta data la care este facut actul aditional sau data la care introduc datele?”

Mai mult ca oricand, aveti nevoie de informatii privind:
– noul program ReviSal;
– stergerea unui salariat inregistrat eronat;
– posbilitatea de a inregistra un salariat apatrid;
– prelungirea detasarii;
– diferentele dintre Revisal privat si Revisal public;
– modul cum puteti adauga un spor care nu este specificat in Nomenclatorul privind sporurile uzuale;
– modul cum actualizati Revisal cu patch–ul pentru actualizarea nomenclatorului Clasificarii Ocupatiilor din Romania.

Este important sa participati la Seminarul National Revisal 2018 deoarece:
Aveti ocazia sa adresati intrebari unor specialisti de top in dreptul muncii si, desigur, sa primiti raspunsuri;
Aflati ce modificari a facut Ministerul Muncii, cum vor trebui ele aplicate, cum va vor afecta pe dvs. in mod direct;
Va intalniti cu zeci de colegi din alte companii/institutii si aflati cu ce probleme se confrunta si ce solutii au aplicat;
Aflati ce modificari pregateste Ministerul Muncii si cum va vor viza acestea;
Evitati litigii de munca avand ca subiect nemultumirea angajatilor, evitati conflicte cu reprezentantii organelor de control.

Descoperiti raspunsuri la toate intrebarile legate de REVISAL!

Din 16 aprilie 2016, Inspectia Muncii a pus la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a portalului pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic. Aceasta a fost varianta 6.0.5. iar in scurt timp, in data de 29 aprilie 2016, la nici doua saptamani de la lansarea portalului, REVISAL-ul a fost modifcat din nou.

In 23.11.2016 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 877 care a adus modificari importante: astfel, nu mai exista un singur registru ci doua – unul privat si unul public (destinat angajatilor bugetari, inclusiv functionari publici).

In plus, noua Hotarare cuprinde intre altele:
– modificari relevante pentru agentii de munca temporara si pentru utilizatori
– noi sanctiuni contraventionale privind inregistrarile in REVISAL
– obligatia tuturor angajatorilor de a elibera, la incetarea contractului de munca, adeverinta care atesta activitatea desfasurata de salariat, indiferent daca acesta a solicitat-o sau nu.

Oare cate alte modificari ne mai asteapta in perioada urmatoare?
Ce vizeaza aceste modificari?
Cum faceti fata noilor cerinte?
Ce particularitati are acum activitatea desfasurata in baza unui contract individual de munca?
Cum completati si transmiteti acum diverse informatii privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor?
Ce probleme pot aparea si cum le rezolvati?
Ce noi sarcini revin acum in sarcina dvs.?
Ce riscuri implica nerespectarea legislatiei de ultima ora?

Rezervati chiar acum participarea dvs. la Seminarul National Revisal 2017! Capatati raspunsuri clare si personalizate pentru fiecare intrebare, baza solida pentru activitatea pe care o desfasurati!

6 argumente absolut imposibil de ignorat care sustin participarea dvs. la Seminarul National Revisal 2018:

1. Va aduce la cunostinta toate modificarile generate de REVISAL 6.0.6, ce implicatii au acestea asupra activitatii dvs., cum trebuie sa actionati in mod corect pentru a evita erorile de aplicare a legislatiei in vigoare.
2. Contine sesiuni de expunere a legislatiei, comentarii si modele de aplicare a legii, urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.
3. Va ofera solutii personalizate la problemele cu care va confruntati, dvs. sau colegii de seminar.
4. Participarea la seminar constituie o buna ocazie de consultanta specializata, pe probleme privind REVISAL-ul.
5. 3 dintre cei mai experimentati lectori, specializati in legislatia muncii, HR, dar in special REVISAL, fac acum fata cu brio intrebarilor dvs.
6. Participarea la seminar este limitata la doar 47 de locuri pentru buna desfasurare a discutiilor si eficienta raspunsurilor lectorilor!

Cine sunt lectorii evenimentului?

Rodica MANTESCU – Consilier juridic
licentiata in stiinte juridice;
master „Relatii de munca si industriale” – Universitatea Bucuresti;
experienta profesionala de 15 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate dar si reprezentare in fata instantelor de judecata;
experienta profesionala in domeniul dreptului contencios administrativ si fiscal, consultanta de specialitate si reprezentare in fata instantelor de judecata;
consultant in domeniul contributiilor sociale in cadrul seminariilor organizate de Rentrop & Straton – Grup de Editura si Consultanta in Afaceri;
autor al lucrarii „Consilier Salarii si Contributii” – Editura Rentrop & Straton – Grup de Editura si Consultanta in Afaceri;
lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton.

Andreea TUDORIE – Specialist relatii de munca
experienta de peste 20 de ani in domeniul muncii;
absolventa a cursurilor de Master in cadrul ASE;
cursuri de pregatire in domeniul relatiilor de munca;
perfectionare in domeniul securitatii si sanatatii in munca;
experienta in activitatea de lector prin participarea la numeroase seminarii;
cursuri de pregatire in domeniul relatiilor de munca si in principal al evidentei muncii (inclusiv evidenta electronica prin programul REVISAL) si al contractelor colective de munca.

Luminita OBACIU – Consultant
experienta in domeniu – 20 ani;
Payroll Partner Soter & Partners, firma cu peste 20 de ani experienta pe piata locala in domenii precum contabilitate, consultanta, salarizare si audit financiar;
expert contabil – membru CECCAR
consultant fiscal, membru CCF
formator recunoscut de Autoritatea Nationala pentru Calificari
lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton.

Programul evenimentului
9:30-11:00 Sesiunea 1
11:00-11:30 Pauza
11:30-13:00 Sesiunea 2
13:00-14:00 Pranz
14:00-16:00 Sesiunea 3

Pret: 750 lei + 19% TVA / participant (892.5 lei)

La finalul evenimentului veti fi recompensat cu diploma de participare.

Nota: Daca va inscrieti, dar nu mai puteti participa, va rugam trimiteti o notificare cu minimum 3 zile lucratoare inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa seminarii@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop&Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

Evenimente conexe