Concurs de Eseuri / 18-30 martie 2018, București

DLA Piper Dinu organizează

Concurs de Eseuri

București

18-30 martie 2018

Înscrie-te în cursă! Pregatește răspunsul la speță și vino să cunoști echipa DLA Piper şi să participi împreună cu ceilalţi finalişti la o dezbatere interactivă! Concursul se adresează studenților la drept din anul III.

TEMA CONCURSULUI
A (vânzător) și B (cumpărător) au încheiat un contract de vânzare (“Contractul”) având ca obiect acțiuni deținute de A în societatea X (“Societatea”). Atât A, cât și B, au fost asistați de avocați pe parcursul negocierilor și la semnarea Contractului. B a derulat un proces de analiză juridică prealabilă (due diligence) cu privire la Societate. Contractul conține clauze prin care A declară că nu are cunoștință de existența sau iminența unor litigii în care Societatea să aibă calitatea de pârât. În termen de 6 luni de la data semnării Contractului, sunt demarate de către foști salariați ai Societății numeroase litigii prin care se solicită reintegrarea în funcție și acordarea tuturor drepturilor salariale de care au fost lipsiți în perioada în care au fost disponibilizați, până la reintegrarea efectivă. Salariații au fost concediați de către Societate în perioada premergătoare încheierii Contractului și se susține că aceste concedieri nu au respectat în întregime dispozițiile legale. B vă solicită o opinie juridică cu privire la argumentele și temeiurile de drept pe care le are la dispoziție pentru a obține fie o reducere a prețului de vânzare, fie desființarea Contractului.

ETAPELE CONCURSULUI
18 martie 2018: Trimiterea eseurilor* la monica.zilberman@dlapiper.com
23 martie 2018: Anunțarea finaliștilor
30 martie 2018: Susținerea eseurilor la sediul DLA Piper. Sesiune de Q&A. Desemnarea câștigătorilor

PREMIILE CONCURSULUI**
LOCUL I: 1000 EURO
LOCUL II: 600 EURO
LOCUL III: 400 EURO

* Eseurile trebuie să fie scrise în limba română, font Times New Roman 11, single line spacing și să se încadreze în 5 pg.
** Vom aprecia şi puncta suplimentar eseurile care abordează tema propusă dintr-o perspectivă practică şi oferă un punct de vedere personal asupra acesteia.

Evenimente conexe