418 citiri

Concurs de procese simulate de drept civil / 21 aprilie 2018, București

Asociaţia Studenţilor în Drept și Clifford Chance Badea organizează

Concurs de procese simulate de drept civil

București

21 aprilie 2018, 10:00-13:00

Asociaţia Studenţilor în Drept, în colaborare cu societatea de avocați Clifford Chance Badea, organizează în perioada martie – aprilie 2018 Concursul de procese simulate pe teme de Drept civil, destinat studenţilor aflaţi în anul II și III de studiu de licenţă la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii din București.

Concursul se va desfășura în trei etape, ce urmăresc dezbaterea și soluționarea unor spețe fictive:

1. Etapa scrisă: 24 martie 2018
Participanții vor primi speța în format electronic și vor trimite rezolvările până la data de 24 martie 2018.
Pe data de 3 aprilie va avea loc întocmirea clasamentului. Anunțarea echipelor calificate în etapa de mediere prin trimiterea unui e-mail fiecărui participant și comunicarea speței pentru ședința de mediere

2. Etapa medierii: 11-12 aprilie 2018
Candidații vor primi încă o speță, și vor redacta un memoriu pe care îl vor prezenta într-o ședință de mediere.

3. Semifinala și finala: 21 aprilie 2018
Etapa finală se va desfășura într-o sală de judecată și va consta în susținerea unei pledoarii în fața unui juriu care este format din avocați ai societății de avocați Clifford Chance Badea, conform calității procesuale (reclamant, pârât). Totodată, cele două echipe care vor ajunge în finală vor redacta memorii scrise ale pledoariilor pe care le vor susține în fața juriului. Fiecare echipă va avea la dispoziție 15 minute pentru susținerea pledoariei.

În urma abilităților de argumentare, convingere și a nivelului de cunoștințe, se vor acorda premii şi internshipuri pentru echipele ce se vor situa pe primele trei locuri și pentru cel mai bun pledant.

Studenții din anii II și III se pot înscrie în echipe de câte doi prin trimiterea unui e-mail la adresa civil@asd-ub.ro, în care să precizeze: numele și prenumele membrilor echipei, grupa, adresa de e-mail și numărul de telefon.

Mult succes!

Evenimente conexe