1,551 citiri

Concursul Național de Procese Simulate de Drept Civil Francisc Deak / 11-13 mai 2018, București

ELSA București, în parteneriat cu Bondoc și Asociații SCA, organizează

Concursul Național de Procese Simulate de Drept Civil Francisc Deak (ed. 9)

București

11-13 mai 2018

Concursul este unul de tradiție al asociației, fiind deja anul acesta la a IX-a ediție, în căutare de a duce mai departe și de a pune în practică Dreptul Civil, materie predată timp de mai mult de 45 ani de marele profesor universitar al cărui nume îl poartă și concursul, Francisc Deak.

Proiectul oferă cadrul perfect pentru studenți de a-și exersa cunoștințele teoretice și de a pune în practică abilitățile oratorice. Aceștia se vor confrunta cu situații juridice cât mai apropiate de realitate, având de redactat actele procesuale, iar, în etapa orală, de susținut o pledoarie. Concursul se adresează studenților de anii II-IV, indiferent de forma de învățământ (IF, ID), de la toate Facultățile de Drept din țară.

Înscrierile se fac în echipe de câte două persoane, până pe 6 aprilie prin completarea formularului.

Etape concurs
13 martie – 6 aprilie: înscrieri
7 aprilie: trimitere speță de concurs
8-21 aprilie: trimitere memorii
29 aprilie: anunțarea finaliştilor și trimiterea speței pentru etapa orală
11-13 mai: etapa orală

Ca și anul trecut, partenerii concursului vin din partea casei de avocatură BONDOC & ASOCIAȚII. Aceștia vor forma juriul, vor corecta memoriile și vor evalua pledoariile în faza finală. În ce privește premiile concursului, acestea vor consta în bani, stagii de practică și cărți. Așasar, dată fiind latura națională a concursului, ELSA București speră să reunească cât mai mulți concurenți din toate colțurile țării!

Evenimente conexe