Expert Aktiv Group organizează
Conferinţa Anuală de Achiziţii Publice din România (ed. 12)
– Prevenție, nereguli și soluții în materia Achizițiilor Publice –
București, Hotel Intercontinental
10-11 mai 2018
Evenimentul va fi moderat de conf. univ. dr. Petrică-Mihail MARCOCI
AU FOST INVITAŢI
● Rovana PLUMB, Ministrul Fondurilor Europene, tbc
● Dănuț ANDRUȘCĂ, Ministrul Economiei, tbc
● Bogdan PUȘCAȘ, Preşedinte Agenția Națională pentru Achiziții Publice, ANAP, tbc
● Liviu-Cozmin STOICA, Președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției pentru Agenda Digitală a României, confirmat
● Silviu-Cristian POPA, Preşedinte Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.), confirmat
● Cristina BREDEN, director al Direcției Achiziții Curtea de Conturi a României, tbc
● Bogdan STAN, Președinte Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), confirmat
● Marius Cătălin VARTIC, Șeful Departamentul pentru luptă antifraudă (D.L.A.F.), tbc
● Bogdan DUMITRACHE, Formator la Institutul Naţional al Magistraturii, membru al Comisiei de redactare a Noului Cod Civil şi al Comisiei de redactare a Legii de punere în aplicare a Noului Cod Civil, confirmat
● Mircea COTOROŞ, director general Patara România, confirmat
● Cicerone STAN, expert achiziții publice, tbc
● Florentina DRĂGAN, confirmat
● Marius GOGESCU, specialist achiziţii publice, confirmat
● Gelu CAZAN, consultant achiziţii publice, confirmat
● avocat Monica RAȚIU, cabinet de avocatură RAȚIU & RAȚIU, tbc
● avocat Călin ALEXE, Partener în cadrul Mihăilă și Asociații S.C.A., tbc
● avocat Daniel STIGER, SCPA Cunescu, Balaciu și Asociații, tbc
PREZENTĂRI ȘI DEZBATERI PRIVIND
Analiză și interpretări în baza celor mai noi modificări legislative, inclusiv notificări/precizări ANAP, Regulamente europene.
Strategia de implementare a programului anual al achizițiilor publice.
Modalitatea de stabilire a valorilor estimate care se cumulează în scopul determinării procedurii de atribuire.
O nouă abordare a achizițiilor directe, inclusiv definirea unor praguri intermediare.
Ajustarea valorii contractelor pe parcursul execuției.
Schimbări aduse de strategia de contractare, pe etape:
Pregătirea procesului de achiziţie şi derularea procedurii; serviciile auxiliare achiziţiei şi recurgerea la expertiza externă; Detalierea regulilor de calcul a valorii estimate a achiziţiei; fişa de date şi documentele suport (DEAU); alegerea criteriilor de atribuire „calitate-preţ” şi „costul cel mai scăzut”; obligativitate şi tehnici uzuale de calcul; Evaluarea ofertelor; defalcarea procesului pe faze finalizate cu rezultate intermediare ce sunt comunicate ofertanţilor; documentarea deciziilor comisiei de evaluare pentru asigurarea trasabilităţii acestora; Eliminarea rigidităţii “preţului neobişnuit de scăzut”; identificarea de către comisia de evaluare a elementelor de preţ ce diferă cu mult de ale pieţei.
Bune practici privind organizarea, planificarea achizițiilor, forma și conținutul contractelor de achiziție publică: Obligațiile compartimentului intern specializat în achiziţii; serviciile auxiliare achiziţiei şi expertiza externă; Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie publică şi a organizării concursurilor de soluţii; noile praguri valorice pentru proceduri şi pentru achiziţia directă; modalităţile de aplicare a procedurii simplificate; Detalierea regulilor de calcul a valorii estimate a achiziţiei şi strategia de contractare; împărţirea pe loturi; Modificarea contractului de achiziție publică; DEAU pentru îndeplinirea cerinţelor de calificare; instrumente şi tehnici specifice de atribuire.
Practica alegerii criteriilor de selecție/calificare; rolul factorilor de evaluare în cadrul contractelor cu o componentă de servicii intelectuale; subcontractarea; atribuirea contractelor sau organizarea concursurilor de soluţii cu o valoare estimată mai mare decât pragurile menţionate.
Existența interesului în contestarea ofertelor altor competitori.
Bune practici privind utilizarea mijloacelor electronice SEAP.
Mecanismul de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor – Legea nr.184/2016 în vigoare din iunie 2017.
OUG nr. 104/2017 – modificarea şi completarea Legii nr. 233/2016 privind parteneriatul public-privat – analiză de interes.
Clarificări şi soluţionarea contestaţiilor; noi modificări legislative privind întocmirea contestaţiei; cererea de recurs împotriva deciziei CNSC. Competenţe de soluţionare a litigiilor în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune; Notificarea prealabilă; Contestaţia formulată pe calea administrativ-jurisdicţională; Contestarea pe cale judiciară. Suspendarea procedurii de atribuire. Calea de atac împotriva deciziilor Consiliului; Cauţiunea.
Controlul și verificarea achizițiilor publice:
Controlul ex-ante al procesului de atribuire a contractelor de achiziţie în lumina OUG 98/2017.
Controlul exercitat de Curtea de Conturi și controlul exercitat de ANAP.
Evaluarea ex-ante a documentaţiilor de atribuire transmise prin intermediul SEAP; regularitatea şi calitatea procesului de achiziţii – impactul în contextul simplificării controlului ex-ante şi ex-post, a îmbunătăţirii şi extinderii sistemelor de prevenţie a conflictelor de interese.
Impactul noului Regulament privind protecția datelor personale în materia achizițiilor publice.
CERTIFICĂRI
Certificat de participare eliberat de Revista de Achiziţii Publice și Certificat europass – suplimentul descriptiv de competenţe dobândite în urma participării la eveniment care se eliberează la cerere posesorilor de certificate Expert Achizitii Publice în conformitate cu Ordinul comun MMFPS/MECTS, nr. 4469/12 iunie 2012 şi a Deciziei PE şi CE nr. 2241/2004/CE.
TARIFUL DE PARTICIPARE: 520 lei/participant (exclusiv TVA) cuprinde:
participarea la eveniment, materiale informative,coffee break, lunch.
10% DISCOUNT LA TARIFUL DE PARTICIPARE PENTRU ABONAŢII REVISTEI DE ACHIZIŢII PUBLICE!
În speranţa că veţi da curs invitaţiei noastre, aşteptăm să ne contactaţi până la data de 4 mai 2018 la e-mail: office@revista-achizitii.ro, eag.bucuresti@gmail.com, office@expertaktiv.ro sau la telefon/fax: 021 311.71.01.
DIRECTOR EVENIMENT: Anca VASILOIU – 0753 025 982;
COORDONATOR EVENIMENT: Adina BARBU – 0753 025 980.