575 citiri

Digital Transformation Forum, Governance x Watchdogs / 3-4 mai 2018, București

Digital Communication Network (DCN), World Learning si Universitatea Romano-Americane (URA) organizeaza

Digital Transformation Forum, Governance x Watchdogs

Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Aula Magna, bd. Expozitiei, nr. 1B, sector 1

3-4 mai 2018

Digital Transformation Forum se concentreaza pe modurile in care tehnologiile digitale moderne contribuie la o mai buna guvernanta precum si la imbunatatirea activitatii media si a societatii civile, asigurandu-se ca politicile publice si implementarea lor servesc populatiei. Reprezentanti ai guvernului, jurnalisti, experti ai societatii civile si profesionistii din domeniul comunicarii vor interactiona cu omologii lor din peste 30 de tari pe parcursul a doua sesiuni, axandu-se pe tematicile unor guvernari mai eficiente si oneste, pe mijloace media active si pe activismul civic.

Invitatii din SUA provin de la organizatii prestigioase ca CNN, Mother Jones, Poynter Institute, Politifact sau PeaceTech Exchanges. Expertii regionali includ nume precum DigitalFreedomLab din Belarus, Estonian Information System Authority din Estonia, Italian Institute for Social Assistance din Italia, Kloop social media din Kyrgyzstan, TechSoup din Polania, Serbian Justice Department din Serbia, Transparency International din Slovacia, Mykolayiv Center for Investigative Reporting din Ucraina, South and Eastern European Dialogue on Internet Governance si multe altele.

Participantii vor explora teme precum strategii de informare digitala, instrumente de transparenta si responsabilitate guvernamentala, instrumente de cautare a adevarului, programe de guvernare electronica, date deschise, planuri strategice pentru social-media, e-guvernare, practici anticoruptie sau jurnalism mobil si participativ, printre altele.

Evenimentul se va desfasura in limba engleza dar este permanent disponibila si traducere simultana in limba romana (ridicati doar o pereche de casti fara fir de la intrare).

Pe parcursul celor doua zile, participantii sunt incurajati sa relationeze in timpul pauzelor de cafea si pranzurilor oferite de catre organizatori.

Cadrele didactice, studentii/elevii, jurnalistii si functionarii publici au intrare gratuita.

Membrii/abonatii JURIDICE.ro au acces gratuit, pe baza inregistrarii online, AICI.

Pentru mai multe informatii despre forum, va rugam vizitati pagina web dedicata: dtf2018.rau.ro.

Evenimente conexe